Kekin Sırrı

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Şimdi gelelim A'dan Z'ye kek sırlarına;
  • Her zaman ilk önce şeker ile yumurtanın tek yöne doğru çırpılması gerekiyor.
  • Unu ekledikten sonra karıştırırken tahta kaşık kullanın.(bunun tam kesinliğinden emin olamadım, bir kez tahta kaşık kullanınca güzel kabardı, bir sefer unu ekledikten sonra çırptım yine güzel kabardı)
  • Kabınızın çok girintisi çıkıntısı varsa, bir fırça yardımı ile yağı sürün.
  • Margarin ile kabınızı yağlarsanız, kabınıza bir de un serpiştirin.
  • Sıvı yağ ile kabınızı yağlarsanız un serpmenize gerek kalmaz.
  • Kabınızın tabanı düz ise( kelepçeli kalıp gibi) dibine yuvarlak kesilmiş bir yağlı kağıt koyabilirsiniz, çıkartmanız %100 daha kolay olacaktır.
  • Kek kabınızın her zaman 2/3lik kısmını doldurun. 1/3lük kısmını kabarma payı olarak boş bırakın.
  • Kek kalıbınızın dibine şeker serperseniz kekinizin üstünde karamel kristalleri olur, çocuklar seviyor bunu.
  • Keki her zaman önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Kekiniz tahminizden fazla kabarıyorsa ilk on dakikasında üzerine mutlaka bir çizik atın, böylece kaptan dışarı taşmak yerine yukarı doğru kabarmaya devam eder.
  • Pişen keki sıcakken kalıptan çıkarmaya uğraşmayın, iyice soğumasını bekleyin.
  • Bir bıçağın keskin olmayan tarafı ile kekin kaba yapışmış kenarı varsa onu ayrın.
  • Ve yavaşca kalıbı ters çevirerek keki çıkartın.
Afiyet Olsun.

alinti
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Aynı kek hamurunu elde çırparak yaparsan başka mikserle çırparsan başka oluyor çırpma şeklin dokusunu etkiliyor :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst