Keçi peynirli salata
Malzemeler:
80 gr keçi peyniri
100 gr Akdeniz yeşilliği
5 adet çeri domates
1/2 adet armut
1/2 adet portakal
1 adet salatalık (küçük)
1 yemek kaşığı tane mısır
1 adet tost ekmeği
Sosu için:
1 yemek kaşığı balsamic sirkesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Keçi peynirini daire şeklinde keserek tost ekmeğinin üzerine yerleştirin. 180 derece fırında 5 dakika kızartın. Sos malzemelerinin hepsini derin bir kasede karıştırın ve Akdeniz yeşilliğini bu sosun içinde harmanlayın . Harmanlamış olduğunuz yeşilliği salata tabağının ortasına yerleştirin. Armut, portakal ve salatalığı tabağın kenarına yerleştirin. Mısırla süsleyin.
Alıntıdır...