Kayseri Yağlaması (Şebit)-bitter

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
3474CBF8-AEC7-4E7B-941F-56808DBCC6C1.jpeg


Merhabalar;
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifim :kalp:
Not; Lezzeti inanılmaz!

Şebit İçin Malzemeler;
1,5 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Kıymalı Harç malzemeleri;
300 gram kıyma
4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Karabiber,tuz,kırmızı tatlı biber, pul biber birer tutam.

Şebit Yapılışı;
Öncelikle ılık sütümüzle mayamızı 5 dakika bekletiyoruz.
Diger malzemeleri ekliyoruz.
Yavaşca un ekleyerek ele yapılmayacak şekilde hamurumuzu hazırlıyoruz.
30 dakika üzeri örtülü mayalandırıyoruz.
12 parçaya bölüyoruz.
Tek tek ince olcak şekilde açıyoruz.
Tavada pişiriyoruz.

Kıymalı harç yapılışı;
Kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Soğanı, biberi sırasıyla ekliyoruz.
Domatesi ve salçasını en son atıyoruz.
1 su bardağı suyumuzu ekleyip 15 dakika ara ara karıştırıyoruz.

Pişirdiğimiz şebitleri sırasıyla üst üste aralarına hazırladığımız kıymalı soslu harcımızı ekliyoruz.
Son kata geçmeden hafif elinizle bastırın.
En üsttede kalanını döküyoruz.
Sıcakken servis ediyoruz.

Afiyet Olsun :papatya:
@nk83

B86C2181-FED2-441C-9BA8-8537E56D86E8.jpeg
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu var ya benim bittiğim an olabilir çünkü lahmacunmuş yağlamaymış bunlar beni acayip mest eden yemekler :puan:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bu var ya benim bittiğim an olabilir çünkü lahmacunmuş yağlamaymış bunlar beni acayip mest eden yemekler :puan:
Lezzeti varyaa şahane birşeydi ilk denedim valla millet agzının tadını biliyor :)) hamile olsam aşereceklerim listesine eklerim haha
Teşekkür ederim bacım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst