Merhabalar;
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifim

Not; Lezzeti inanılmaz!
Şebit İçin Malzemeler;
1,5 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Kıymalı Harç malzemeleri;
300 gram kıyma
4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Karabiber,tuz,kırmızı tatlı biber, pul biber birer tutam.
Şebit Yapılışı;
Öncelikle ılık sütümüzle mayamızı 5 dakika bekletiyoruz.
Diger malzemeleri ekliyoruz.
Yavaşca un ekleyerek ele yapılmayacak şekilde hamurumuzu hazırlıyoruz.
30 dakika üzeri örtülü mayalandırıyoruz.
12 parçaya bölüyoruz.
Tek tek ince olcak şekilde açıyoruz.
Tavada pişiriyoruz.
Kıymalı harç yapılışı;
Kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Soğanı, biberi sırasıyla ekliyoruz.
Domatesi ve salçasını en son atıyoruz.
1 su bardağı suyumuzu ekleyip 15 dakika ara ara karıştırıyoruz.
Pişirdiğimiz şebitleri sırasıyla üst üste aralarına hazırladığımız kıymalı soslu harcımızı ekliyoruz.
Son kata geçmeden hafif elinizle bastırın.
En üsttede kalanını döküyoruz.
Sıcakken servis ediyoruz.
Afiyet Olsun

@nk83