Kaynanayla geçinme rehberi(!)

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
En sevdiğiniz erkeğin en sevdiği kadına 'kayınvalide' denir. Bu gerçek bazı evlerde sorun olabiliyor. Tabii size vereceğimiz altın önerileri bilmiyorsanız...

Kayınvalidenizle iyi anlaşmak ve evliliğinizin sorunsuz şekilde keyfini çıkarmak kimilerinin korktuğu kadar zor değil.



Eşiniz, kayınvalidenizle aranızda köprü olsun

Eğer kayınvalizenizle aranızda çözemediğiniz sorunlarınız varsa ve eşiniz sizin neler hissettiğinizi anlamazsa annesini sevmediğinizi, istemediğinizi ve sebepsizce sorun çıkarttığınızı düşünebilir. Onunla düşüncelerinizi ve yaşadıklarınızı paylaşın ama unutmayın konuştuğunuz kişi eşinizin annesi bu nedenle seçtiğin cümlelere ve söyleyiş tarzınıza dikkat edin!

Onun sizden büyük olduğunu ve saygı göstermeyi unutmayın!

Ona biraz zaman tanıyın. Onun her normal insan gibi problemlerinin olduğunu, belki de yaşadığı olayların bir yansıması olarak bu şekilde aksi davranabileceğini göz önünde bulundurun. Sürekli bir şeylerden şikayetçi olan bir kayınvalideniz varsa ve siz bu durumdan ona kaba ve saygısız davranmamak adına öfkenizi ondan çıkaramadığınız zaman eşinizin hayatını yaşanmaz hale getiriyorsanız bu durumda olan sizin evliliğinize olabilir, çok dikkatli olun.>

Empati kurmayı unutmayın!

Eşinize, kendi anneniz hakkında neler düşündüğünü sorun. Eğer her ikiniz de duygu ve düşüncelerinizi paylaşırsanız birbirinize karşı daha dürüst bir şekilde fikirlerinizi söylersiniz. Onun da sizin annenizden nefret ederken sabrettiğini bu konuşma içinde öğrendiğinizde, eşinizin ne kadar sabırlı ve bir o kadar da iyi bir oyuncu olduğunu fark edebilirsiniz. Aile içinde duygularınızı bu şekilde saklamak bazen olayları büyütmemek adına iyi olabiliyor.


Sabredin, öfkenize hakim olmaya çalışın!

Unutmayın o sizin eşinizin annesi ve anneler herkesin hayatındaki önemlidir. Mesela eşiniz hafta sonu ailece onu görmeye gitmeyi istediğinde itiraz etmeyin ve öfkelenmeyin. Ziyarete gittiğinizde hafta sonunu orada geçirdiğinizden dolayı öfkelenip bunu kayınvalidenize yansıtırsanız sizden daha da nefret etmesine neden olursunuz.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst