incitanemtuana
Daimi Üye
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/945549_596443737047145_1957211187_n.jpg
canim biricigim cok sevdigim YENGOSUMDAN ögrendigim harika bir lezzet tavsiye ederim
tabani bi ayri lezzetli
sosu tatli ferah
kayisisi mayhos ayri lezzet
KAYISILI TART
MALZEMELER:
TABANI ICIN;
1adet yumurta
200gr toz seker
250gr. tereyagi
1kahve kasigi kabartma tozu
1paket vanilya sekeri
500gr. un
KREMASI ICIN:
1adet yumurta
200gr.toz seker
750gr quark (tr de labne olarak geciyomus ama hic denemedim bilemicem yalnista yönlendirmek istemem asla)
1paket vanilya sekeri
biraz limon suyu
ÜZERI ICIN:
konserve kayisi
HAZIRLANISI:
tart hamurunun tüm malzemesi güzelce yogurulcak (tereyagi yumusak olursa daha rahat yogurulur)
dikdörtgen firin tepsinize yada büyük boy yuvarlak tepsiye hamuru elinizle esit sekilde yayin
kremasi icin:önce yumurta ve seker iyice cirpilicak sonra diger malzemeler eklenip karistirilip
tart hamurunun üzerine dökülücek
kayisilarda dizilip
isitilmis firinda tabani güzelce kizarana kadar pisirilcek
cikardiginizda sosu daha civik gibi gelebilir
ama sogudukca kivam aliyo
AFIYET OLSUN
NOT:COK AZ HAMURDAN AYIRIP BUZLUKTA BEKLETIN,EN SON ÜSTÜNE HAMURU RENDELEYIN (YENGEM BANA GECEN TELDE SÖYLEMEYI UNUTTUGU ICIN YAPMADIM
canim biricigim cok sevdigim YENGOSUMDAN ögrendigim harika bir lezzet tavsiye ederim
tabani bi ayri lezzetli
sosu tatli ferah
kayisisi mayhos ayri lezzet
KAYISILI TART
MALZEMELER:
TABANI ICIN;
1adet yumurta
200gr toz seker
250gr. tereyagi
1kahve kasigi kabartma tozu
1paket vanilya sekeri
500gr. un
KREMASI ICIN:
1adet yumurta
200gr.toz seker
750gr quark (tr de labne olarak geciyomus ama hic denemedim bilemicem yalnista yönlendirmek istemem asla)
1paket vanilya sekeri
biraz limon suyu
ÜZERI ICIN:
konserve kayisi
HAZIRLANISI:
tart hamurunun tüm malzemesi güzelce yogurulcak (tereyagi yumusak olursa daha rahat yogurulur)
dikdörtgen firin tepsinize yada büyük boy yuvarlak tepsiye hamuru elinizle esit sekilde yayin
kremasi icin:önce yumurta ve seker iyice cirpilicak sonra diger malzemeler eklenip karistirilip
tart hamurunun üzerine dökülücek
kayisilarda dizilip
isitilmis firinda tabani güzelce kizarana kadar pisirilcek
cikardiginizda sosu daha civik gibi gelebilir
ama sogudukca kivam aliyo
AFIYET OLSUN
NOT:COK AZ HAMURDAN AYIRIP BUZLUKTA BEKLETIN,EN SON ÜSTÜNE HAMURU RENDELEYIN (YENGEM BANA GECEN TELDE SÖYLEMEYI UNUTTUGU ICIN YAPMADIM