Kayisili Tart Tarifim-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/945549_596443737047145_1957211187_n.jpg

canim biricigim cok sevdigim YENGOSUMDAN ögrendigim harika bir lezzet tavsiye ederim

tabani bi ayri lezzetli
sosu tatli ferah
kayisisi mayhos ayri lezzet

KAYISILI TART

MALZEMELER:
TABANI ICIN;
1adet yumurta
200gr toz seker
250gr. tereyagi
1kahve kasigi kabartma tozu
1paket vanilya sekeri
500gr. un

KREMASI ICIN:
1adet yumurta
200gr.toz seker
750gr quark (tr de labne olarak geciyomus ama hic denemedim bilemicem yalnista yönlendirmek istemem asla)
1paket vanilya sekeri
biraz limon suyu

ÜZERI ICIN:
konserve kayisi

HAZIRLANISI:
tart hamurunun tüm malzemesi güzelce yogurulcak (tereyagi yumusak olursa daha rahat yogurulur)
dikdörtgen firin tepsinize yada büyük boy yuvarlak tepsiye hamuru elinizle esit sekilde yayin

kremasi icin:önce yumurta ve seker iyice cirpilicak sonra diger malzemeler eklenip karistirilip
tart hamurunun üzerine dökülücek

kayisilarda dizilip

isitilmis firinda tabani güzelce kizarana kadar pisirilcek

cikardiginizda sosu daha civik gibi gelebilir
ama sogudukca kivam aliyo

AFIYET OLSUN

NOT:COK AZ HAMURDAN AYIRIP BUZLUKTA BEKLETIN,EN SON ÜSTÜNE HAMURU RENDELEYIN (YENGEM BANA GECEN TELDE SÖYLEMEYI UNUTTUGU ICIN YAPMADIM
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst