Katmer poğaçam:)

*Bilgin*

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.213
Tepki
1.716
Puan
113
Konum
istanbul



KATMER POĞAÇA

MALZEMELER:
1bardak süt
1bardak sıvı yağ
1tane yumurta
1 paket yaşmaya
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
1 tatlı kaşığı sirke
3,5 bardak un
4/3 paket margarin
Beyaz peynir

HAZIRLANIŞI:Mayayı ılık sütün içinde eritiyoruz sırasıyla şeker tuz yumurtanın akını sıvı yağı ve unu ilave edip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
Hazırladığımız hamurlardan cevizden biraz büyük 16 tane beze yapıyoruz.
Hiç bekletmeden merdaneyle bezeleri tabak büyüklüğünde açıyoruz aralarına oda sıcaklığındaki margarinden sürüp 8 tanesini üst üste koyuyoruz en üst katına yağ sürmüyoruz.
Hamurumuzu unlayıp orta büyüklükteki bir tepsi kadar açıyoruz sonra yaklaşık 16 parçaya kesiyoruz.
Aralarına peynir koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
ayırdığımız yumurta sarısına biraz sıvı yağ ilave edip üzerine sürüyoruz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Dışı kat kat milföy tadında içi yumuşacık bir poğaça oluyor denemeyenlerin mutlaka denemesini tavsiye ediyorum.

AFİYET OLSUN.:hhhhhh:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Ellerine sağlık canım.:gulcicek:

Çok hoş gözüküyor:gulcicek:
 
OP
*Bilgin*

*Bilgin*

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.213
Tepki
1.716
Puan
113
Konum
istanbul
acaba bu tarıfı yapıp buzlukta 2 gün bekletsek olurmu.hafta sonu mısafırım var sımdıden hazırlamak ıstıyorum.barı bir çeşit önümden kalksın dıye.

tabiki olur canım bende yapıp bekletiyorum pişirmeden 1 saat önce çıkarıp iyice çözülünce pişiriyorum.
yeni yapılandan hiç bir farkı olmuyor.
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
69
Konum
istanbul
mayalı hamur buzlukta beklemez ama buzdolabında bekleyebılır ama sekıllendırıp koyarsan asırı kabaracagı ıcın sekıllerı bozulur
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
56
Konum
istanbul
çok beyendim eminim tadıda güzeldir şimdi hemen veletlerime yapıcam :)
ellerine sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst