Kate Middleton’ın Diyeti

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya

Kate Middleton’ı düğünde izledik; son derece zarif. Düğünden önce 5 kilo verdiği haberleri de geçiyordu satır aralarında. Haberlere göre, Kate Middleton, bu kiloları son 40 gün boyunca yaptığı Dukan diyeti ile vermiş. Sadece prenses Kate değil, annesi de Kasım ayından beri Dukan diyeti yapıyormuş. Yüksek miktarda protein ve az miktarda karbonhidrat tüketmeyi öneren,Dukan diyeti zaten bu sene çok popülerdi. Şimdi, Kate Middleton ismiyle de birleşince, kitap iyice patlama yapacak gibi gözüküyor.
Kate Middleton’ın üniversite yıllarındaki hali:

Kate ve prens William’ın son günlerde yaptıkları Kuzey İrlanda seyahatinde, kalabalığın içinden bir kadın “Artık daha fazla kilo verme!” diye bağırmış Kate’e. Kate ise, “Diyet de, düğün planının bir parçası.” diyerek cevap vermiş. Kate’in boyu 1.78, kilosu ise 54. Daha fazla kilo vermesine gerçekten de gerek yok.
Ciddi Dukancılardan olan, annesi Carol Middleton:

Aslında Kate’in bu konuda tam olarak neler yaptığını öğrenmek çok mümkün değil; malum kraliyet ailesi ser verip sır vermiyorlar… Ancak öğrenilene göre, Kate günde yaklaşık 1 saatini spor salonunda geçiriyormuş. Yoga, kürek çekme ve cycling favori sporlarındanmış. Gelinliğin içinde kolları formda dursun diye, özellikle kürek egzersizlerine önem vermiş. Ayrıca koşup, ağırlık kaldırıyormuş. William’la birlikte mekik çekiyorlarmış.
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Dukan diyeti, başlıca 4 adımdan oluşuyor. Birinci aşama “attack“. Yani bir anlamda saldırı. Bu aşamada, karbonhidrat alınmazken yüksek protein alınıyor. Atkins ve South Beach diyetlerinden de daha katı kuralları var. Doktor Dukan, toplamda 72 tane yüksek proteinli besin listelemiş, yiyeceğiniz şeyleri onlar arasından seçebiliyorsunuz. Seçtiğiniz proteinlerde yağ oranının %10′u geçmemesi gerekiyor; mesela tavuğun derisi veya yağlı biftek olmaz. Ama yumurta, yağsız hindi, tavuk veya her türlü balık serbest. Tabii bol bol da su içmeniz şart. Kolestrolü veya başka hastalıkları olanlar, aman dikkat! Bu aşama bir hafta sürüyor.
İkinci aşama ise “weight loss“, yani kilo verme adımı. Bu adımda diyete, yüksek protein yanında, arada bir sebze de ekleniyor. Ama her gün değil. Dukan, yiyebileceğiniz 28 tane sebzeyi de listelemiş. Aralarında ıspanak, turp, domates, kabak, havuç ve patlıcan da var. Ama çok nişastalı sebzeler yok: Mesela patates, avokado, mısır, veya mercimek ve fasulye çeşitleri.
Bir sonraki adım “stabilization“, yani dengeleme adımı. Bu adımda karbonhidratlar diyeti yeniden ekleniyor, ama tabii ki belli sınırlar dahilinde. Mesela günde bir meyve, haftada 1-2 bol nişastalı bir besin, günde 2 dilime kadar esmer ekmek veya bir dilim peynir. Ve daha yağlı etleri de ekleyebiliyorsunuz, mesela kaz. Ayrıca, hafta boyunca iki ayrı öğünde istediğinizi yiyebiliyorsunuz. Ama bu öğünler arasında en az bir gün olması gerekiyor.
Son adım ise “cruising“, yani yolculuk adımı. Artık karbonhidratlara geri dönebiliyorsunuz; daha doğrusu istediğinizi yemeye. Ancak haftada bir gün, mesela her Perşembe, sıfır karbonhidrat-bol proteinli bir gün geçiriyorsunuz. Yani attack adımındaki gibi.
alıntıdır
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
ı








Dukan diyetin yapanın anlatışıyla.
ilk gün..

Biliyorsunuzdur, Dukan diyetinin ilk adımında, nispeten kısa bir süre (3-10 gün) sadece yağsız protein ile besleniyorsunuz. Bu dönemde çok hızlı bir kilo kaybı bekleniyor; göreceğiz.yapan kişi, Başlarken tartılmamış, ama takriben 65 kilo civarında olduğunu söylüyor. Sabah: 2 yumurta + 1 dilim dil peyniri + 5-6 incecik dilim kurutulmuş et
- Bu et tuzlu bayağı, ben sıcak suda bekletip yedim. Bu dönemde tuzdan uzak durursak ve bolca su içersek selülitler de gidiyor bayanlarda dedi Dukan amca:)
Öğle: 4 dilim rosto (dana nuar) + bir kaç dal maydonoz ve nane + 10 tane kadar minik kornişon turşu + 2 tatlı kaşığı hardal
Ara: 3 dilim light dil peyniri + 1/2 bardak dolusu kurutulmuş et + 200 ml yağsız süt
Akşam: Süt ve hardal soslu somon + biraz capari ve turşu + bir kaç sap maydonoz



Ara: Küçük bir kase yağsız yoğurt
Su ve spor miktarı: 2.5 lt su, 1 saat yürüyüş









Dukan diyetinin 2. günü
diyet yapanın kendi ağzından-,


Kahvaltı:
Sabah çok iyi uyandım. Midemde ağırlık yoktu ve karnımdaki şişlik inmişti. Sabah 6.30′da yogaya gidiyorum. Ondan önce biraz enerji alayım diye, 200 ml süt içtim, tabii yağsız :)
Yogadan sonra 2 dilim karabiberli füme et ve 4 minik dilim yağsız dil peyniriyle sardığım krebi yedim.


Krep için malzemeler:
- 1 yumurta
- 1/4 çay bardağı yağsız süt
- 1.5 kaşık buğday kepeği
Yulaf kepeği yok piyasada. Ben de buğday kepeği kullanmaya karar verdim, kepek kepektir :) Bu arada bu krep karışımından 2 kalın krep çıktı. Bir rulo bana yetti sabah kahvaltısı için. Karnım şişene kadar yemeyi sevmiyorum çünkü.
Ara: 200 ml yağsız süt + diğer krep rulosu
Öğle: 2 kalın dilim rosto + bir avuç maydonoz + 1 avuç dere otu + 5 küçük kornişon turşusu + 7 kapari


Ara: Yalakça (yağsız yoğurt + kimyon + tuz + pul biber + nane)
- Bayağı bir tuttu bu. 3 saat önce yedim, saat 2 gibi. Şu an saat 5 ve bir açlık hissi yok. Kimyon da mideyi rahatlatıyor ayrıca. Ekmeksiz yenince süt ürünleri midede gaz yapabiliyor. Ama kimyon bayağı rahatlattı.
Akşam: Akşam işten çıkıp eve gidemeyeceğim için, biraz aceleye gelmiş bir yemek yedim :( Ama hiç fena değildi. Haşlanmış tavuk söğüş üstüne kekik karabiber tuz + 1 koca bardak ayran içtim.
- Gayet mutlu etti beni. Bence bu rejimin güzelliği, sayılı gün rejimi olması. O sayının da bir insanın parmaklarını geçmiyor olması. Yani bana güç veriyor en azından diyebilirim.
Ara: 1 bardak yağsız süt
Su ve spor miktarı: 2.5 lt su, 1.5 saat yoga
spacer.gif







Dukan diyetinin 3. günü… . Kahvaltı: 1 dilim az yağlı peynir + bir avuç maydanoz + 2 yumurtayla yapılmış omlet + Rezene çayı
-


- Bugün ve yarın turşu yok!!! Bugün Dukan diyetinin Atak evresinin 3.günü ve açlık hissi yok.
Ara: 1 bardak yağsız süt
Öğlen: 1/2 somon + Cola zero
Akşam: 1 ayran + 2 dilim füme et + 2 kibrit kutusu light dil peyniri
-
Ara: 300 ml yağsız süt, 1 tatlı kaşığından az Stevia, biraz kakao :)
Su ve spor miktarı: 2.5 litre, 1.5 saat yoga









Dukan diyetinin 4. günü



Sabah 6′da yogadan önce, 200 ml yağsız süt. Kahvaltı:
- 2 [krep arası, maydanoz dereotu ve pul biberli yağsız peynir + 1 kış çayı ve 1 yaseminli yeşil çay
Ara:
- 200 ml yağsız süt + 1 sütaş light ayran + 2 dilim biberli füme et + 2 kibrit kutusu light dil peyniri + baharatlı yoğurt karışımı:

- Bizim aile içinde yalakça ismini verdiğimiz, yoğurt, tuz, nane, pul biber, kimyon karışımından oluşan mezemtrak birşey. Normalde kızarmış ekmeğin üztüne nefis olur, ama Dukan sağolsun ekmeksiz götürdük bugün valla:)
Akşam: 1 Paris steak + 1 tavuk ızgara + Cola Zero (Her ne kadar sapıtıp combo yapmış gibi gözüksem de alakası yok. Bunlar iş yerinde olduğum için, dışarıdan sipariş ettiğim yemekler ve porsiyonları oldukça küçük oluyor. Normalde salatayla destekleyerek yiyorum, ama madem salata yasak ben de Paris steak’i tavuk ızgarayla destekleyeyim dedim :p)

Su miktarı ve spor: 2.5 litre ve 1.5 saat yoga









Dukan Diyeti 5. Gün
Dukan diyetinin 5. günü… . Kahvaltı: 2 yumurtalı yağsız peynirli maydanoz ve dereotlu OMLET
Ara: 2 form çayı
Öğle: Yoğurt ve köri soslu, keten tohumlu tavuk göğsü + dereotu ve maydonoz

1. Ara: 400 ml yağsız süt
2. Ara: 2 bardak yağsız ayran
Akşam: 2 dilim rosto + 2 bardak yağsız ayran
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
[Bd dukan]diyeti atak evresinden sonra, 2. evreye geçiliyor.. Kilo vermenin devam ettiği bu evrede, protein yanında sebze de yenebiliyor. İşte örnek bir günü… Kahvaltı: Domates – maydonoz – nane – kırmızı ve yeşil biber ve az yağlı beyaz peynirli krep



Öğle: Mantar – biber – sarımsaklı bonfile + kabak kavurma (1 kilo kabağa 1 çorba kaşığı yağ koyarak.)

Ara:


Akşam: Tavuk ızgara + ıspanak kavurma (1 kilo ıspanağa 1 çorba kaşığı yağ koyarak __________________
2iu94dv.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst