Kasketli Bere Yapılışı

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
23sumph.jpg

Yapılışı :
6 zincir cekiyoruz . birlestirip halka yapiyoruz .2 zincir cekip 16 tane trabzan yapıyoruz ,ve ucunu yine sık igne ile birlestiriyorsunuz.
2. sırada her trabzana 2 tane trabzan yapilip sayi 32 olacak fakat püf nokta bir trabzana ustten batilacak diger yanindakine alttan batilacak , simdi 2 zincir cekip ikinci sirayi yapiyoruz . ilk trabzana ustten batip ilk trabzani olusturuyoruz , ayni yere tekrar batarak bi tane daha trabzan yapiyoruz boylece 1 trabzan 2 tane olmus oluyor ,diger trabzana alttan batiyoruz ayni sekilde iki tane alttan trabzan yapıyoruz , sırayi bu sekilde bitiriyoruz .
3.sırada 2 zincir cekip ustten aldigimiz trabzanlari yine ustten yapiyoruz 2 tane . alttan aldıgimiz trabzana geciyoruz yanlız bu defa alttan aldıgimiz ilk trabzanı aynı yere iki defa trabzan yaparak ikiliyoruz .Yanındaki diger alt trabzanıda tek örüyoruz .Böylece 3 tane alttan trabzan olusuyor.Sonra üstten alınan trabzanlar diye bu sekilde devam ediyoruz .

Bundan sonraki sıralarda alttan alınan trabzanlarda bu sekilde artırma yaparak devam ediyoruz ama ustteki trabzanlar hep 2 tane kalacak onlarda artırma olmayacak .Ta ki alttan alınan trabzanların sayısı 10 olana kadar devam ediyoruz .
Simdi basınıza ölcün küçükse bi sıra daha artırın 11 tane olsun trabzanlar , artırma islemi bitince artırmadan 4 sıra 11 alt trabzanlı örün .Sonraki sırada ise alt trabzanları yaparken ilkini yani önceden artırdıklarınızı geri dönüs eksiltme yapmaya baslayın yani ilk trabzanı atlayıp ikinciden baslayarak gidin sırayı ,10 trabzana düşürün .Bu sekilde alttan alınan trabzanlar 6 ya dusene kadar devam edin , sonra tekrar basa geldiginizde kalan butun trabzanları ustten alma trabzan seklinde örün.

alıntı
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Oldukca güzel anlatımlı bir bere örneği olmuş:huhuu: fakat kasketi nasıl yaptığını açıklamamış:sinirli:
Paylaşımına sağlık Ferahcım teşekkürler:elif:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst