Kaşarpeynirli Krep Dürüm

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:
4 dilim taze kaşarpeyniri
5 yumurta
1 kahve fincanı light süt
1 çorba kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 soğanı
2 tatlı kaşığı sıvıyağı
4-5 dal maydanozı
Tuz, karabiber
Süsleme için:
4-6 taze soğan sapı
Birkaç nane dalı
Hazırlanışı:
* Kaşarpeynirleri 2 cm’lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
* Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.
* Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst