Karne korkusu

Admin

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
668
Tepki
2.444
Puan
93
Yaş
42
Konum
İstanbul
Merhaba değerli Anne'ler ;

Okulların yarı yıl tatili yaklaşmışken, çocuklarda karne korkusu oluştuğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Buna istinaden, bir yazı yazmak istedim. Değerli kullanıcılarımızdan munise hanım bana ulaşarak, bu konuda bir yazı yazmamı istemiş. Kendisine de teklifinden ve duyarlılığından ötürü teşekkür ederim.

Ne yazıkki bazı öğrenciler için karne dönemi bir kâbus olarak görülebiliyor. Aksine bazı öğrenciler için de, karnelerindeki başarı dolu notlar bir tebessüm'e, veya güzel bir hediye'ye dönüşebiliyor.

Karnelerindeki başarısız notlar yüzünden intihar eden, intihar etmeyi düşünen, intihara teşebbüs eden, kendilerine olan özgüvenlerini yitiren, evden kaçan ya da evden kaçmaya teşebbüs eden çocuklar gördük daha önceleri. Bu durumları daha çok baskıcı ailelerin çocukları yaşamaktadır.

Bana kalırsa tüm bu olumsuzlukların nedeni çocuklar değil, onları yetiştiren ailelerin, toplumlarındır. Çocuklarımıza okul harçlığı vermek, temiz elbiselerle okula göndermek, beslenme çantalarını en güzel yiyeceklerle donatmak çocukların not ortalamalarını yükseltmeye yeterli olmuyor.

Olur da çocuğunuz not ortalaması düşük bir karne getirirse, önce hatayı kendinizde aramalısınız. Kendinizi bu hatalarınızı tekrarlamayacağınız konusunda şartlandırdıktan sonra, çocuğunuza güler yüz tatlı dil ile yaklaşmalısınız.

- Çocuğunuza kesinlikle tembel, geri zekalı gibi kelimeler kullanmayın.
- Seni okuldan alıp bir yerde çalışmaya göndereceğim, çalışta aklın başına gelsin gibi tehditler savurmayın.
- Çocuğunuzu kesinlikle başkalarının çocuklarıyla kıyaslamayın. Ahmet'in oğlu teşekkür almış, taktir almış gibi şeyler söylemeyin. Zirâ bu sizin ayıbınızdır.
- Çocuğunuza bağırmayın, azarlamayın, aşağılamayın.
- Çocuğunuzun hangi derslerde başarısız olduğunu çözümledikten sonra, ilgili konularda elinizden geldiğince siz yardımcı olun.
- O'na güvendiğinizi, derslerinde başarılı olacağına emin olduğunuzu söyleyin.

Son olarak çocuklarınızın eve getireceği karne, aslında sizin karnenizdir. Çocuklar sadece aracıdır.

Üstte yazdıklarım tamamen benim şahsi düşüncelerimdir. Bilimsel değil, mantıksal bir yazıdır. Eğer siz de kendinizi çocuklarınızın yerine koyabilirseniz, üstte yazılanların ne kadar doğru olduğunu anlayabilirsiniz.

Not : Biliyorum ki, Hanimefendi.com sitesindeki kullanıcılarımızın tamamı bilinçli bir kitleden oluşuyor. Fakat yine de bu konudaki düşüncelerimi belirtmek istedim.


Bu arada ben ortaokul mezunuyum. Çok başarılı bir öğrenci olmama rağmen, okulun etrafında sigara içerken yakalandım ve olaydan ailemin haberi oldu. Babamın bana söylediği ilk kelime, okul hayatın bitti oldu. O zaman orta son sınıftaydım. Okulu bitirdim ve o dönem ilk defa bir yaz tatilinde bir işe girip çalıştım. Yaz tatili bittiğinde, babam Lise'ye kaydımı yaptırmak istedi. Bende inatçı kişiliğim nedeniyle, ve o söz bana dokunduğu için okumak istemediğimi söyledim ve okumadım.
 

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
51
Konum
samsun
Çok güzel ve tam zamanında bir konu.Her nekadar bu davranışlarda bulunmasakta çocuklarda yinede bir tedirginlik oluyor.Bu tedirginlik belki bizden belkide onun kafasındaki düşüncelerden ama o düşüncelere sebeb bizlerizdir mutlaka yoksa neden tedirgin olsunki.Benim oğlum bu hafta geldiğinde sorular sormaya başladı taktir alamazsam falan gibi sorular sordu demekki bizde bir yerde hata yaptık.Ne çok gevşek nede sıkı davranmalıyız otada buluşmak lazım ona güvendiğimizi hissettirmemiz lazım.ozaman oda kendine güvenir ve daha başarılı olur.
 

munise

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
540
Tepki
365
Puan
63
Yaş
46
Konum
izmir
SAYIN ADMİN;Konuyu değerlendiridiğiniz için çok teşekkür ederim.Çocuklarımız bizim geleceğimizdir,onlar için her türlü fedakarlığı yapıyoruz.Elimizden geldiğince onları mutlu etmek,topluma yararlı sağlıklı bireyler yetiştirmek için yoğun bir çaba halindeyiz.Karne dediğiniz gibi anne ve babanın almış olduğu notlardır.Çocuklarımıza sevgi ve anlayışla yaklaşmak durumundayız.Onları dinlemek,anlamak için aradaki mesafeyi iyi dengelemek gerekmektedir.Tüm hanımefendi.com sitesindeki arkadaşlarımın çocuklarına ve bütün çocuklarımıza başarılar dilerim.
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Çocuklrım bu zamana kadar hep güzel karne getirdiler çok şükür.
Ama bazen yazılıdan düşük not aldığında ben üzülüyor suçu kendimde arıyorum.Onlara doğru zaman ve zemini hazılayamadığımı düşünerek kendime geliyorum.

Ben eğer televizyon açıkken çocuğuma; git dersini çalış dersem; aklı kalacak biliyorum.
O yüzden televizyonu kapatıyorum.Gereken ortamı sağlamaya çalışıyorum.
Ama bazen de ben takıldıkları bir konuyu anlatırken beni dinlemeyip başka şeyle ilgilenirlerse kızıyorum.

Ufak tefek benim de onların da hataları oluyor ama karnede kötü not gelirse kızmam hiç.
Düzeltmeye çalışırız.
Zaten kızım her zaman sınıf birincisi oluyor. Bazenleri de ikinci.
Ama oğlum orta şekerli.Daha iyi olması için çabalıyoruz.

Bu konuyu açtığınız için teşekkürler.Herkes kendini muhasebeye çekmeli bence.
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Nasıl içten nasıl güzel duygularımıza tercüman olmuşsunuz Admin bey..
Okurken yazı beni öyle bir sürüklediki verdiğiniz tüm örnekleri ben ailemde yaşadığım için ben kendi çocuklarıma tam aksine yanında olduğumu gösteriyorum..
Rabbim tüm evlatlatımızı bizlere bağışlasın,başarılı,vatanına,milletine,ailesine hayırlı evlatlar olduğunu göstermeyi nasip etsin..
Çocuklar geleceğimiz ve çocuklarımız bizlerden aldığı örnekleri çok iyi gözlemliyorlar..Bir nevi bizleri örnek alıyorlar..Ne ekersek onu biçeriz..
Tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum:cicek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst