incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
12 ad Milföy
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (ben ekledim, dergide yok)
Vanilya
Süsleme için;
Hindistancevizi/ pudra şekeri/çikolata sosu/fıstık tozu/ file badem / mevsim meyveleri vs, vs
(Siz nasıl arzu ederseniz tamamen zevke, evdeki malzemeye, hayalgücüne bağlı)
Yapılışı:
Öncelikle Milföy Hamurlarının oda ısısında çözülmeleri beklenir. Merdaneyle boyu biraz uzatılarak bıçakla ortadan ikiye kesilir. Üzerine çatalla delikler açılarak önceden ısıtılmış
200 C'lik fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta muhallebi için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir ve vanilyası da eklenerek ateşten alınır. Biraz ılınınca pişen yarım milföyün üzerine kaşıkla kreması gezdirilir, ikinci kata da aynı işlem uygulanır. (İsterseniz 3 katlıda yapabilirsiniz). Süslenip biraz bekletildikten sonra servis edilir.
Ben iki tanesinin üzerine milföyün birini elimde ufalıyarak serpiştirdim, evde hiç malzeme yoksa o da bir seçenek olabilir. Afiyet Olsun
ALINTI
12 ad Milföy
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (ben ekledim, dergide yok)
Vanilya
Süsleme için;
Hindistancevizi/ pudra şekeri/çikolata sosu/fıstık tozu/ file badem / mevsim meyveleri vs, vs
(Siz nasıl arzu ederseniz tamamen zevke, evdeki malzemeye, hayalgücüne bağlı)
Yapılışı:
Öncelikle Milföy Hamurlarının oda ısısında çözülmeleri beklenir. Merdaneyle boyu biraz uzatılarak bıçakla ortadan ikiye kesilir. Üzerine çatalla delikler açılarak önceden ısıtılmış
200 C'lik fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta muhallebi için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir ve vanilyası da eklenerek ateşten alınır. Biraz ılınınca pişen yarım milföyün üzerine kaşıkla kreması gezdirilir, ikinci kata da aynı işlem uygulanır. (İsterseniz 3 katlıda yapabilirsiniz). Süslenip biraz bekletildikten sonra servis edilir.
Ben iki tanesinin üzerine milföyün birini elimde ufalıyarak serpiştirdim, evde hiç malzeme yoksa o da bir seçenek olabilir. Afiyet Olsun
ALINTI