Karlı Dağlar -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:
12 ad Milföy
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (ben ekledim, dergide yok)
Vanilya



Süsleme için;
Hindistancevizi/ pudra şekeri/çikolata sosu/fıstık tozu/ file badem / mevsim meyveleri vs, vs
(Siz nasıl arzu ederseniz tamamen zevke, evdeki malzemeye, hayalgücüne bağlı)

Yapılışı:

Öncelikle Milföy Hamurlarının oda ısısında çözülmeleri beklenir. Merdaneyle boyu biraz uzatılarak bıçakla ortadan ikiye kesilir. Üzerine çatalla delikler açılarak önceden ısıtılmış
200 C'lik fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta muhallebi için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir ve vanilyası da eklenerek ateşten alınır. Biraz ılınınca pişen yarım milföyün üzerine kaşıkla kreması gezdirilir, ikinci kata da aynı işlem uygulanır. (İsterseniz 3 katlıda yapabilirsiniz). Süslenip biraz bekletildikten sonra servis edilir.
Ben iki tanesinin üzerine milföyün birini elimde ufalıyarak serpiştirdim, evde hiç malzeme yoksa o da bir seçenek olabilir. Afiyet Olsun

ALINTI

000_0157.JPG


100_8367.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst