Kariyere Hollywood dokunuşu

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul

KARİYERE HOLLYWOOD DOKUNUŞU



Kariyerinizde Hollywood tarzı ilerleyin.

O Koltuk Sizin
Aklınıza ilk gelen sinema yıldızlarını bir düşünün: George Clooney, Will Smith ya da Brad Pitt. Hiç eskimiyorlar. Kendiliğinden var olan bir cazibeye ve imrenilecek bir iş ahlakına sahipler. İmajları imal mi edilmiş? Belki de. Ama sonuç sonuçtur. Her zaman en iyi yeri kapıyorlar çünkü pozisyonlarını iyi alıyorlar ve her zaman oldukça iyi cilalanmış durumdalar. Onlardan biraz tüyo kapmaya ve iş dünyasının yıldızı olmaya ne dersiniz?

Reklamınızı yayın

Hollywood hamlesi: İşe yeni bir muhabir alırsınız.

Sizin hamleniz: Herkesin biraz reklâma ihtiyacı vardır. Sizinle aynı ihtiyaca sahip birini gözünüze kestirip bir birlik oluşturun. Müttefikinizi sizden farklı bir departmandan seçerek rekabet riskini yok edebilirsiniz. Açılış cümleniz de şu olsun: "Senin de etrafında fark edilmen benim kadar zor mu?" Antlaşma açık... Birbirinizin iyi özelliklerini ortaklığınızı açıkça belli etmeden anahtar kişilere anlatacaksınız. İş dünyasında bu birliğin adına 'güç ortaklığı' deniyor.

Kıyafetiniz göz kamaştırsın

Hollywood hamlesi: Hazırda bir stilist bulundurursunuz.

Sizin hamleniz: İlk olarak uyaralım: 'American Economic Review' dergisine göre sadece daha çarpıcı görünerek diğerlerinden %5 daha fazla kazanabilirsiniz. Hollywood starlarını giydiren ünlü stilist Rebecca Resnick, kıyafetlerin sizi dışarıya karşı daha özgüvenli gösterdiğini söylüyor. Dolabı-nızın içinde spor bir ceket, gömlek, ona uygun kravat ve parlak bir çift ayakkabı bulundurun. Amaç en acil toplantılarda bile kırmızı halıya çıkar gibi hazır bulunmak.

Ruh halinizi tersine çevirin

Hollywood hamlesi: Çakraları yeniden düzenlemeniz gerekir.

Sizin hamleniz: Beyninizi aşağıdaki cümlelerle yıkayın: "Burada olmaktan çok mutluyum." Brad Pitt'e şöyle bir bakın. Hayatı boyunca berbat tek bir gün bile geçirmiş olabilir mi? Şu andan itibaren insanlar sizin için de aynı şeyi düşünecekler. Rol yapmak olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tabii ki öyle... Ancak gülümsemenin ve güne herkesi selamlayarak başlamanın gücü inkâr edilemez.

Güç oyunları oynayın

Hollywood hamlesi: Şehir dışında bir toplantı yaparsınız.

Sizin hamleniz: Rekabetle flört edin. Açık bir pozisyon olmayabilir bile. Hiç önemi yok. Burada önemli olan şimdiden tohumları ekmek... Hollywood her zaman daha yükseğe çıkmak demektir: Daha iyi bir pazarlık masası ve daha iyi bir rol. En azından masaya oturmak bile sektörde sizin hakkınızda bilgi ve fikir verecek. Alttan alta "Oyundayım" mesajını da vermiş olacaksınız.

İçki sersemliğinden kurtulun

Hollywood hamlesi: Asistanınız zamanında sette olmanızı sağlar.

Sizin hamleniz: Mutlak profesyonellik. Gece geç saatlere kadar iş arkadaşlarınızla ya da müşterilerinizle içmek kariyeriniz için can alıcı olabilir ama duş almamanın hiçbir bahanesi olamaz. Ne olursa olsun, sabahları işe gelmek için hazır olmak zorundasınız. Hemen kendinize gelin ve akşam beraber içtiğiniz patronunuzdan daha önce işe gelin. Bu azminizin karşılığını daha sonra mutlaka alacaksınız.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst