Karışık Turşu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
karisik_tursu1.jpg


Karışık Turşu

İçindekiler: 4 adet acur, 3 adet havuç, 5-6 adet sivribiber, 2-3 baş sarmısak, 5-6 adet yeşil domates, 4-5 adet kırmızı domates, bir küçük baş lahana, kereviz sapı ve yaprağı, yarım demet maydanoz, 1 çay bardağı kaya tuzu, 1 çorba kaşığı limon tuzu, 1 çorba kaşığı şeker, yarım su bardağı sirke, 1 adet aspirin, yarım fincan sıvıyağ,

Yapılışı: Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın. Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın. Kavanozun dibine acurları yerleştirin. Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarmısak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin. Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekliyip karıştırın. Kavanoza bu suyu dökün. Üstüne de küf yapmaması için sıvıyağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin.
Alıntıdır...
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
ellerine sağlık canım bende yaparım bire bir aynı ben yağ katmıyorum ama yağlıda güzel olmuştur eminim
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Evet ya çok iştah açıcı gözüküyor dayanamadım ekledim hemen yapanın eline sağlık...

Annem brokoli-karnabahar turşusu yapıyor onuda tavsiye ederim karışık turşuya atın bence...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst