aynur67
Aktif Üye
KARIŞIK TURŞU:

MALZEMELER:
Bir baş lahana.
1 kilo havuç.
1 kilo kornişon.
1 kilo yeşil biber.
Turşuluk tuz, 3 baş sarımsak.
Sirke.
YAPILIŞI:Kim kıyır kıyır turşu yemek istemez ki.İnsanın kendi evinde yaptığı turşu gibisi yoktur heralde.Hijyen olduğu kadar katkısız turşular yapmaya ne dersiniz.Lahanalarımızı çok küçük olmamak şartıyla doğrayalım.Havuçları da temizledikten sonra 2 parçaya bölmemiz yeterli.Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra lahana hariç bütün malzemeleri yıkayalım.
Sebzelerimizi turşuyu kurcamız kabın içine sırasıyla yerleştirelim.Önce lahana sonra havuç,biber,salatalık ve soyulmuş sarımsak.Sebzeler bitene kadar işleme devam edelim.
Büyükce bir kabta 4 litre su,2 su bardağı sirke ve turşuluk tuzu bi güzel karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı sebzelerle birleştirelim.Yaklasık 15 gün içinde yenmeye hazır nefis turşular.
NOT:Tuzunu tadına bakarak ayarlamanız gerekiyor ölçü vermek doğru olmayacaktır.
Serin ve karanlık yerde saklanmalı.
Bir kaç gün sonra suyu azalabilir karışım hazırlayıp ilave etmeniz gerekecektir.
Bütün bunlara dikkat ettikten sonra sizde turşunuzu kurabilirsiniz.
ALINTIDIR....

MALZEMELER:
Bir baş lahana.
1 kilo havuç.
1 kilo kornişon.
1 kilo yeşil biber.
Turşuluk tuz, 3 baş sarımsak.
Sirke.
YAPILIŞI:Kim kıyır kıyır turşu yemek istemez ki.İnsanın kendi evinde yaptığı turşu gibisi yoktur heralde.Hijyen olduğu kadar katkısız turşular yapmaya ne dersiniz.Lahanalarımızı çok küçük olmamak şartıyla doğrayalım.Havuçları da temizledikten sonra 2 parçaya bölmemiz yeterli.Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra lahana hariç bütün malzemeleri yıkayalım.
Sebzelerimizi turşuyu kurcamız kabın içine sırasıyla yerleştirelim.Önce lahana sonra havuç,biber,salatalık ve soyulmuş sarımsak.Sebzeler bitene kadar işleme devam edelim.
Büyükce bir kabta 4 litre su,2 su bardağı sirke ve turşuluk tuzu bi güzel karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı sebzelerle birleştirelim.Yaklasık 15 gün içinde yenmeye hazır nefis turşular.
NOT:Tuzunu tadına bakarak ayarlamanız gerekiyor ölçü vermek doğru olmayacaktır.
Serin ve karanlık yerde saklanmalı.
Bir kaç gün sonra suyu azalabilir karışım hazırlayıp ilave etmeniz gerekecektir.
Bütün bunlara dikkat ettikten sonra sizde turşunuzu kurabilirsiniz.
ALINTIDIR....