Karışık Turşu...(Resimli)

aynur67

Aktif Üye
Katılım
31 Temmuz 2008
Mesajlar
108
Tepki
138
Puan
43
Konum
zonguldak-ereğli
KARIŞIK TURŞU:
kari_ik_tur_u.jpg


MALZEMELER:
Bir baş lahana.
1 kilo havuç.
1 kilo kornişon.
1 kilo yeşil biber.
Turşuluk tuz, 3 baş sarımsak.
Sirke.
YAPILIŞI:Kim kıyır kıyır turşu yemek istemez ki.İnsanın kendi evinde yaptığı turşu gibisi yoktur heralde.Hijyen olduğu kadar katkısız turşular yapmaya ne dersiniz.Lahanalarımızı çok küçük olmamak şartıyla doğrayalım.Havuçları da temizledikten sonra 2 parçaya bölmemiz yeterli.Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra lahana hariç bütün malzemeleri yıkayalım.
Sebzelerimizi turşuyu kurcamız kabın içine sırasıyla yerleştirelim.Önce lahana sonra havuç,biber,salatalık ve soyulmuş sarımsak.Sebzeler bitene kadar işleme devam edelim.
Büyükce bir kabta 4 litre su,2 su bardağı sirke ve turşuluk tuzu bi güzel karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı sebzelerle birleştirelim.Yaklasık 15 gün içinde yenmeye hazır nefis turşular.
NOT:Tuzunu tadına bakarak ayarlamanız gerekiyor ölçü vermek doğru olmayacaktır.
Serin ve karanlık yerde saklanmalı.
Bir kaç gün sonra suyu azalabilir karışım hazırlayıp ilave etmeniz gerekecektir.
Bütün bunlara dikkat ettikten sonra sizde turşunuzu kurabilirsiniz.

ALINTIDIR....
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Teşekkürler ablacım,bu sene bende fasulye turşusu kordum ilk defa,dün akşam açtık yedik çok lezzetli olmuştu:catalbicak:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Harika görünüyor, karsik tursunun icinden havuclari yerim hep. :catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst