yarım kilo karides. küçük güveçlerde 2 kişilik çıkıyor. 4 kişiyseniz 1 kilo alın.
4 domates
1 domatesi rendeleyin
3 tane yeşil biber
1 kuru soğan,yemeklik doğrayacağız
3 4 tane sarımsak,ince ince doğradım.
taze kaşar peyniri ,yarım bardak
defne yaprağı
kekik
karabiber ,tuz.
karidesleri ayıkladım. sonra üstteki bağırsaklarını bıçakla çıkardım. yıkadım. bir tavada soğanı sarımsakları ve domatesleri( küp küp doğranmış ) doğranmış biberleri ,rendelenmiş diğer domatesi yağda kavurdum. sonra karidesleride katıp şöyle biraz pişirdim. 4 5 dak. kadar. üstüne baharatlarını koyup altını kapadım. güveçlere bunu koydum. her birine bir defne yaprağıda ekledim.biraz tereyağ ilave ettim. üstlerine güveçlerin rende kşarı koyup. ,orta ateşteki fırına attım. bir 10 dak. pişirdim..kaşarlar eriyince çıkardım..
4 domates
1 domatesi rendeleyin
3 tane yeşil biber
1 kuru soğan,yemeklik doğrayacağız
3 4 tane sarımsak,ince ince doğradım.
taze kaşar peyniri ,yarım bardak
defne yaprağı
kekik
karabiber ,tuz.
karidesleri ayıkladım. sonra üstteki bağırsaklarını bıçakla çıkardım. yıkadım. bir tavada soğanı sarımsakları ve domatesleri( küp küp doğranmış ) doğranmış biberleri ,rendelenmiş diğer domatesi yağda kavurdum. sonra karidesleride katıp şöyle biraz pişirdim. 4 5 dak. kadar. üstüne baharatlarını koyup altını kapadım. güveçlere bunu koydum. her birine bir defne yaprağıda ekledim.biraz tereyağ ilave ettim. üstlerine güveçlerin rende kşarı koyup. ,orta ateşteki fırına attım. bir 10 dak. pişirdim..kaşarlar eriyince çıkardım..