Karamelli Muhallebi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
_MG_1962-001.JPG

Karamelli Muhallebi

Malzemeler:

muhallebisi için:
1 litre süt
6 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket krema
karameli için:
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı krema

üzeri için:
2 adet milföy

yapılışı: Muhallebisi için, vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp, karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra, krema ve vanilyayı ekleyip mikserle beş dakika çırpıyoruz. Kuplara paylaştırıyoruz. Karameli için, şekeri tencereye ve direk ocağa koyup arada karışrarak tüm şeker eriyip, karamel rengi alana kadar pişiriyoruz. Eriyince ocaktan alıp, kremayı ekleyip, karıştırıyoruz. Kuplara bölüştürdüğümüz muhallebinin üzerine paylaştırıyoruz. Milföyleri fırında 10 dakika kızartıp, çıkınca minik minik kırıp parçalıyoruz. Ilınan karamelli muhallebinin üzerini süslüyoruz.. Buzdolabında en az bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Dilerseniz bu tatlıyı kuplar yerine borcamda yapıp, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
afiyet olsun...

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst