Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Karamelize Kabak Dolması

Konu, 'Sebze yemekleri' kısmında Teyzos tarafından paylaşıldı.

  1. Teyzos

    Teyzos Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    30 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    2.609
    Beğeniler:
    4.031
    Karamelize Kabak Dolması

    [​IMG]

    Malzemeler
    - 3 Dilim Bayat Ekmek
    - Yarım Kg Kabak
    - Yarım Kg Kıyma
    - 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
    - 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
    - Kararında Tuz
    Hazırlanışı
    Kabaklan soyun ve enine keserek ikiye bölün. İçlerini doldurulmak üzere oyun. Bayat ekmek içlerini ıslatıp iyice sıkarak suyunu çıkarın. Ekmeği, bir miktar kabak içini ve tuzu ilave ederek kıyma ile yoğurun. Hazırlamış olduğunuz dolma içini kabaklara doldurun. Dolmaları tencereye dik olarak yerleştirin ve pişecek kadar su ilave edin. Diğer yandan, yağı ve şekeri küçük bir tavaya alın ve ateş üzerinde şekerin rengi kahverengimsi olana kadar yakın. Yakılan şekeri dolmaların üstüne dökün. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.