Karamel soslu irmik tatlısı

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)


Malzemeler
12 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 kilo süt
Vanilya
Karameli için;
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker


Hazırlanışı

Süt, şeker, irmik, vanilya karıştırılır ve kaynatılır. Koyu kıvam alınca kuplara veya kaselere paylaştırılır. Karameli için şeker kısık ateşte teflon tavada eritilir ve soğuyup kaselere paylaştırılan tatlının üzerine eklenir. Afiyet olsun.
NOT: Karamel sosu ilk döktüğünüzde çok sert olacaktır, tatlıyı 1 gün dolapta bekletirseniz üzerindeki o çok sert karamel eriyip altına doğru akacaktır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst