Karalahana sarması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
Karalahana sarması
Malzemeler
4 bağ lahana
2 baş soğan
1 su bardağı korkoto (Kırılmış Mısır)
2 kaşık tereyağı veya iç yağı
dolma_10e852ab-d681-4a3a-83ae-1a108a0a694b_6.jpg

Yapılışı
Eritilmiş yağda soğanlar kavrulur. Doğranmış haşlanmış ve süzülmüş lahanalar buna ilave edilir. Suyu, tuzu, ve acı biberi konulduktan sonra 20-30 dakika kadar pazı dolması kıvamında pişirilir. Suyu tuzu konulurken daha önceden ıslatılmış korkoto da ilave edilir. Korkoto yerine bulgur ve pirinç de konabilir.
Alıntı
 
H

Hera

Misafir
NormaL sarmaya benziyor görüntüsü hiç yemedim tadı nasıL acaba görüntü iştah açıcı
 

jelibon

Aktif Üye
Katılım
8 Haziran 2012
Mesajlar
328
Tepki
166
Puan
43
Yaş
33
Konum
alanya
bir karadenizli olarakkkk bayılarak sewerek yerim hatta çok özledimmmm .....
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst