Karalahana Sarmasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre




Malzemeler:
3 Demet tazelerinden lahana

İç malzeme:
2 Soğan (ince ince doğranmış)
1 Su bardağı sıvıyağ
1,5 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı ince bulgur
1 Yemek kaşığı salça
2 Domates (ince ince doğranmış)
8-10 Dal kıyılmış maydanoz
8-10 Dal kıyılmış dereotu
1 Tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı pulbiber
1,5 Tatlı kaşığı tuz

Lahanalar yıkanıp kaynayan suya konulur, çok değil 1-2 dakika (hatta belki o kadar bile değil, taze lahana çünkü. Kartsa lahanalarınız daha uzun süre tabi) suda canı biraz gidecek kadar ama diri diri olacak kadar yumuşatılır.

Soğan yağda biraz öldürülür. Pirinç, bulgur ve salça ilave edilip biraz çevrilir. İçine domates, tuz, şeker ve baharalar eklenir. Domates biraz öldürülür. Altı kapatılır tencerenin. İçine maydanoz ve dereotu ilave edilip karıştılır.

Lahanaların sap kısımlarındaki fazlalık kesilir, içlerine biraz harç konulup sarılır. Tencereye dizilir, üzeriyle aynı hizaya geldi gelcek gibi sıcak su eklenir tencereye, 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilir, biraz tuz serpilir üzerine, kapağını kapatıp kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Arada kontrol edin. Suyu fazla koymayın. Eksik gelirse eklersiniz ama fazla koyup da uğraşmanın anlamı yok.

Afiyet olsun.


ALINTI
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
Ayıptır söylemesi bugün menümüzde vardı :tskler: severim sarma çeşitlerini :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst