Kara Listedesiniz Deyip Kart Bilgilerini İstediler!

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Merkez Bankası’ndan aradıklarını söyleyen dolandırıcılar “Kara listedesiniz” diyerek kredi kartı sahiplerinin kart bilgilerini alıp hesaplarından para çektiler.



Halk arasında kara liste olarak bilinen ve Merkez Bankası bünyesinde bulunan kredi kartı ve banka kredisini ödemeyen kişilerin bilgilerinin depolandığı veriler dolandırıcıların yeni hedefi oldu. sikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre; tüketicilerin korkulu rüyası olan kara listeyi kullanan dolandırıcılar vatandaşlara Merkez Bankası’ndan aradıklarını ve telefondaki kişinin kara listede olduğunu söyleyerek kredi kartı bilgilerini istediler. Gelen telefon ile şok olan kart sahipleri ise hiç düşünmeden kart bilgilerini verdiler. Asıl şoku gelen hesap özetleri ile öğrendiler.



“Telefonda Kart Bilgilerinizi Vermeyin!”



“Sabah saatlerinde cep telefonumdan arandım. Merkez Bankası’ndan aradığını söyleyen kişi kredi kartı borcumu ödemediğim için kara listede olduğumu söyledi. Kart borcumu günü gününe ödediğimi ve itiraz ettiğimi söyledim. Benden sorgulama yapmak için kart bilgilerimi istedi. Bende şaşkınlık ile kart bilgilerimi, kimlik bilgilerimi verdim sorduğu soruları yanıtladım. Sistemde yanlışlık olduğunu belirterek telefonu kapadı. Kredi kartı ekstrem geldiğinde ise şok oldum. Kredi kartımdan 300 TL çekilmiş. Hemen bankayı aradım bu şekilde arandığımı söyledim. Yetkililer bu telefonda bir aramanın olmadığını ve dolandırıldığımı söylediler. Siz siz olun telefonda kart bilgilerinizi kim isterse istesin vermeyin.”



“Sorgulama Yapmak İçin Kart Bilgilerimi İstedi”



“Bir telefon geldi ve kredi kartına başvuran bir kişiye kefil olduğumu. Kişi borcunu ödemediği için de benim kara listeye düştüğümü söyledi. Ben kimseye kefil olmadım desem de inandıramadım. Sorgulama yapmak istedi ve aynı bankada kredi kartımın olup olmadığını sordu. Bende o bankada kredi kartımın olduğunu söyledim. Kart bilgilerimi istedi şüphelendim vermedim. Telefonu kapadıktan sonra hemen bankaya koştum. Banka kara listede olmadığımı ve bu şekilde bir arama yapmadıklarını belirterek eğer telefondaki kişiye kart bilgilerimi verseydim dolandırılacağımı söylediler.”



Ne Yapmalı?



Tüketicilerin ödenmemiş kredileri, kredi kartı borçları, çek, senet protestoları Merkez Bankası tarafından kayıt altına alınır. Bu bilgilerle tüketicinin risk profi oluşturulur. Halk arasında kara liste adı verilen bu veri tabanında yer alıp almadığını öğrenmek isteyen tüketiciler, bankaya gidip sorgulatarak öğrenebilir. Kredi kara listesinde olup olmadığınızı herhangi bir bankaya giderek öğrenmeniz mümkündür. Kredi sicilinizdeki durumu banka çalışanları kredi kayıt bürosunun kayıtlarından kontrol ederek size kredi sicilinizin iyi olup olmadığını söyleyebilirler.









sikayetvar.com Haber Ajansı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst