Kapatıcı seçmenin sırrı

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.488
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
Gözaltında oluşan morlukları kapayan, ani çıkan bir sivilceyi gizleyen, geceden kalma yorgunlukları örten kapatıcılar arasında açık renk tenlilerin kullanacağı bir çok şeçenek var.

nyi4uv.jpg


Doğru bir kapatıcı ile tüm kusurları gizleyebilirsiniz. Hatta göz altı kapatıcısı kullanılmadan yapılmış bir makyaj, eksik makyajdır bile diyebiliriz. Çünkü göz altı kapatıcısı makyajın demirbaşlarından biri. Çünkü kapatıcı kullanmadan yapılan göz makyajı kalıcı olmuyor. Ayrıca göz altları cildimizden bir-iki ton daha koyu. Bu koyuluğu gidermek için cilt tonunuzla aynı ya da bir ton kadar açık gösterecek kapatıcı sürmeniz gerekiyor. Yoksa her zaman yorgun gözüküyorsunuz.

İşin sırrı göz altı kapatıcılarının yüze aydınlık ve ışık vermeleri. Ama bunu yaparken dikkat etmemiz gereken noktalar da var. Öncelikle çoğu kişinin düştüğü hataya düşüp göz çevrenizi beyaza boyamamalısınız. İşte bu yüzden kapatıcıyı mutlaka ten renginize uygun seçmelisiniz çünkü daha açık renkli bir kapatıcı, kusurları kapatmak yerine vurgulamış oluyor. Dikkat etmemiz gereken bir başka konu ise göz altı bölgesinin daha hassas olması. İşte bu yüzden hafif formüllü, ince yapılı kapatıcıları tercih etmek gerekiyor. Eğer yüzünüzde leke problemi varsa, daha yoğun, zengin pigmentli ve ışığı yansıtan bir concealer tercih etmek işin doğrusu. Renk seçimi elbette çok önemli. Makyaj uzmanları özellikle kol içinde denenmesini tavsiye ediyor. Koyu renk halkaları kapatmak için şeftali ya da açık sarı tonlarını tercih ederken; sivilcelerinizi gizlemek ya da cilt renginizi eşitlemek için sarı tonlarını denemenizde fayda var.


Alıntıdır!


 

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Öncelikle çoğu kişinin düştüğü hataya düşüp göz çevrenizi beyaza boyamamalısınız. İşte bu yüzden kapatıcıyı mutlaka ten renginize uygun seçmelisiniz çünkü daha açık renkli bir kapatıcı, kusurları kapatmak yerine vurgulamış oluyor

direkt aklıma bülent ersoy geldi. feci bir manzara...:kptmya:
teşekkürler..
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.488
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
:kptmya::kptmya::kptmya:

Ya ben bir zamnlar beyaz yapardım; ama çok hafif çokta güzel olurdu

Badana gibi yapmazdım yani:))
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.488
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
senin ki farklıdır arina. hafif hoş durur..
bülent dediğin gibi resmen badana gibi yaptırıyor:))

Evet canım beninmki beyaz tonda kapatıcıydı. Hafifce yapıyordum, çok hoş oluyrdu. ÖZellikle yazın hafif bronz tende.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.957
Tepki
56.309
Puan
113
Yaş
44
Konum
Almanya
Ben adet dönemimde cikan sivilcelerimi kapatmak icin kullaniyorum arada.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst