Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Kaparili Fava Tarifi

Konu, 'Sebze yemekleri' kısmında sechkine tarafından paylaşıldı.

  1. sechkine

    sechkine Yeni Üye

    Kayıt:
    12 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    4
    Beğeniler:
    0
    Bol miktarda A ve E vitamini içeren kapari, zengin enerji kaynağı. Kaparinin bezelye büyüklüğündeki tomurcuklarının protein, vitamin, mineraller, rutin ve hardal yağı glikosidi yönünden oldukça zengin olması, onu doyurucu bir besin haline getiriyor
    KAPARİNİN FAYDALARI:

    1.Ağrı kesici
    2.Kabızlık giderici
    3.İdrar söktürücü
    4.Balgam söktürücü
    5.Solucan düşürücü
    6.Cinsel Gücü Artırıcı
    7.Romatizma
    8.Felç
    9.İskorbit hastalığı
    10.Kan bozuklukları
    11.Gut hastalığına
    12.Antitümör
    13.Hemoroid
    14.Dalak büyümesi
    15.Kalça rahatsızlıkları
    16.Adet düzenleyici ve sancıları
    17.Diş ağrıları
    18.Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici


    [​IMG]



    Malzemeler

    300 gr. kuru bakla fasulyesi
    ½ bardak. kapari
    2 su bardağı zeytinyağı
    1 soğan, doğranmış
    1 yemek kaşığı sebze bulyon toz
    Tuz, karabiber
    Zeytinyağı


    Yapılışı

    İlk olarak fasulye yıkanıp ve kaynar suyda bir kabın içinde 30 dakika bekletilir. Süzülmüş fasulye sonra, 5 su bardağı su, sebze bulyon toz, tuz ile yaklaşık 40 dakika pişirilir. Bir tavada soğanlar sote edilip fasulye ile karabiberi ilave edipn 15 dakika pişirilip püre haline getirilir. Bu arada, 10 dakika boyunca su dolu bir kap içinde kapariler bekletilip süzülür. Kapariler ile fava blendırdan geçirilir.Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirilip kapari ile süslenir.


    Denemiş olduğum tarifin orjinaline aşağıdaki linkten bakabilirsiniz..