Aşk Sancısı
Daimi Üye

Kan Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adetkan portakalı
- 1 su bardağıtoz şeker
- 3 adetyumurta
- 3 su bardağıun
- 1 paketvanilya
- 1 su bardağızeytinyağı
- 1/2 su bardağısüt
- 1 paketkabartma tozu
- 1 tatlı kaşığıkan portakalı kabuğu rendesi
Üzeri için:- 1 yemek kaşığıesmer şeker
- 1 adetkan portakalı
- Kan Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kan portakalların sularını sıkın ve taneciklerini süzdürün.
- Yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde güzelce çırpın.
- Üzerine zeytinyağı, süt, taze sıkılmış kan portakalı suyunu ilave edin. Güzelce karıştırın.
- Ardından tüm kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin. Rendelenmiş kabuğu da ekleyin. Spatula yardımıyla un parçası kalmayana kadar karıştırın.
- Yağlanmış baton kek kalıbına dökerek üzerine ince dilimlenmiş kan portakalı koyun ve esmer şeker serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.