Kan Portakallı Kek Tarifi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
kan-portakalli-kek-tarifi.jpg


Kan Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 adetkan portakalı
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 3 adetyumurta
  • 3 su bardağıun
  • 1 paketvanilya
  • 1 su bardağızeytinyağı
  • 1/2 su bardağısüt
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığıkan portakalı kabuğu rendesi

  • Üzeri için:
    • 1 yemek kaşığıesmer şeker
    • 1 adetkan portakalı
    • Kan Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
      1. Kan portakalların sularını sıkın ve taneciklerini süzdürün.
      2. Yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde güzelce çırpın.
      3. Üzerine zeytinyağı, süt, taze sıkılmış kan portakalı suyunu ilave edin. Güzelce karıştırın.
      4. Ardından tüm kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin. Rendelenmiş kabuğu da ekleyin. Spatula yardımıyla un parçası kalmayana kadar karıştırın.
      5. Yağlanmış baton kek kalıbına dökerek üzerine ince dilimlenmiş kan portakalı koyun ve esmer şeker serpin.
      6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst