Kaktüs ve Kaktüs Bakımın Püf Noktaları

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Eskiden çoğumuza görüntüsüyle pek de keyif vermeyen; hediye edilmesi bile hoş karşılanmayan kaktüsler günümüz teknolojisiyle beraber artık sınıf atladılar!
kakt%C3%BCs.jpg



Bilgisayar ve cep telefonlarından yayılan radyasyonun etkisini azaltan kaktüsler bütün sevimlilikleriyle ev ve ofislerimizi kapladılar. Her ne kadar gül, orkide gibi romantik bir görüntü sergilemeseler de sevdiğinizi en çok düşünen bitkilerden biri kaktüs.



KAKT%C3%9CS.bmp



Uzun süre susuz kalabilme özellikleriyle zahmetsiz bir bitki olarak kültleşen kaktüslerin de sevgiye, bakıma ihtiyaçları var.


kakt%C3%BCs-1.jpg


Örneğin; kendisine normal sınıf bir bitki muamelesi yapıp aklınız estiğinde sularsanız; kaktüsler fazla sudan ölebilirler. Bu sulama işlemindeki püf noktası; kaktüslerin büyüyüp boy verdikleri ilkbahar yaz dönemi boyunca suya daha fazla ihtiyaç duymaları ve fakat sonbahar ve kış dönemindeki aldıkları sudan pek de haz etmemeleriymiş.


kakt%C3%BCs-2.jpg


Kaktüsler büyüme dönemlerinde her canlı gibi güneş ister; gün ışığı ister. Kurak iklimde yaşamaya alışık olduklarından soğuk ve rutubetli ortamı pek sevmez; hemen çürüyüverirler. Bu sebeple evlerinizde pencere kenarlarında büyüttüğünüz kaktüslerinize mümkünse kalorifer peteklerine yakın pencereler seçiniz. Kendilerinin büyümeleri yine normal bir bitkiye göre pek yavaş olduğundan 3-4 senede bir saksısını değiştiriniz.



Alıntıdır!
 
S

suna

Misafir
arina ah bide güzel çiçek acar dermisin bu kaktüs çiçeği gördüm actığını baka kaldım ve çok sevyorum şimdi kaktüsü
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst