KAHVELİ KURABİYE
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/603822_10150990321074111_1121047087_n.jpg
MALZEMELER
2 yumurta (bir yumurta akı ayrılır)
1 paket margarin veya tereyağı
3 çorba kaşığı ılık süt
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı neskafe
100 gr. fındık (iri dövülmüş)
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, şekeri, yumurtaları, sütü ekleyip çırpalım. Unu, kabartma tozunu ve neskafeyi ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekil*ler verelim. Hamurları, bir yüzünü çırpılmış yumurtaya, sonra iri dövülmüş fındığa batırarak margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında kurabiyeleri, üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim.
Afiyet olsun.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/603822_10150990321074111_1121047087_n.jpg
MALZEMELER
2 yumurta (bir yumurta akı ayrılır)
1 paket margarin veya tereyağı
3 çorba kaşığı ılık süt
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı neskafe
100 gr. fındık (iri dövülmüş)
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, şekeri, yumurtaları, sütü ekleyip çırpalım. Unu, kabartma tozunu ve neskafeyi ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekil*ler verelim. Hamurları, bir yüzünü çırpılmış yumurtaya, sonra iri dövülmüş fındığa batırarak margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında kurabiyeleri, üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim.
Afiyet olsun.