Kahve Soslu Panna Cotta
• 1 tatlı kaşığı toz jelatin
• ½ çay bardağı süt
• 1.5 su bardağı krema
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
• 1 su bardağı sıcak su
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı granül kahve
• 1 tatlı kaşığı toz jelatin
Yapılışı
1. Süte jelatini ilave edip karıştırın ve 2-3 dk. bekletip sos tenceresine krema ve toz şekeri alarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
2. Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü yavaşca ekleyip karıştırın.
3. Vanilyayı da ilave edip sürekli karıştırdıktan sonra karışımı su ile ıslatılmış bardaklara paylaştırın.
4. Oda sıcaklığına gelince üzerini örterek buzdolabına alıp en az 3 saat bekletin.
5. Üzeri için kahve, su ve şekeri bir cezvede ısıtıp jelatinin üzerine sıcak suyu ekleyin.
6. Yumuşayınca cezveye ilave edip, eriyinceye kadar karıştırın.
7. Ilınınca panna cotta’ların üzerine 1 cm. kalınlığında paylaştırın.
8. Donuncaya kadar buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Alıntıdır...