Kahve Severler, Kahve Tiryakileri ❤️☕️

Bitterçikilata

Hayat ne garip…
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
14.335
Tepki
67.167
Puan
113
Konum
Elit
Evet arkadaşlar kahve sunumlarımızı değişik kahve türlerini burda paylaşalım. İçelim keyiflenelim :cay::huri:


Türk kahvesi

Türk kahvesi, daha çok önemli yere sahip'dan günümüze kadar gelmiş en eski hazırlama ve pişirme metotlarındandır. Kendine has tadı,,kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.




Araştırmacılar kahvenin 14. yüzyıl başlarında'dan tüm dünyaya yayıldığını, çıkış yerinin de adının etimolojisi de kahve ile benzerlik gösteren Güney Habeşistan'daki Kaffa yöresi olduğunu belirtmektedir.

Sadrazam'nın babası olan Osmanlı'nın valisi, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul'a getirdi. Yeni hazırlama yöntemi ile kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk kahvesi adını aldı. Tahtakale'den başlayarak şehre yayılan halk arasında yaygınlaşmasını sağladı.

Önceleri'nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek, bu yepyeni hazırlama ve pişirme yöntemiyle özgün tadına kavuşmuştur. Kahve ile Türkler sayesinde tanışan Avrupa; uzun yıllar kahveyi, Türk kahvesi olarak bu yöntemle hazırlayıp tüketmiş, ve kaynaklı, arap türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve tercihen kömür ateşinde ağır ağır, titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince öğütülür. Bir cezve yardımıyla su ve isteğe göre şeker ilave edilerek pişirilir, bir fincan kahveye iki çay kaşığı kahve atılır. Küçük fincanlarla servis yapılır. İçilmeden önce telvesinin dibe çökmesi için kısa bir süre beklenir. Su, sanıldığı gibi kahvenin sonunda değil; kahveyi içmeden önce içilmektedir. Ayrıca tüm dünyada ile en çok tüketilen kahve türüdür ki dünya genelinde hemen hemen her tür restoranın menüsünde bulunan iki kahveden biridir.

Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurmuş,mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı. Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu. Kısa sürede, gerek İstanbul'a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce'yı oradan da tüm dünyayı sardı..

2013 yılında Türk kahvesi kültürü ve geleneği,'nunlistesinde.
 

Ekli dosyalar

  • F2367D26-663B-45CF-8F76-7A799D65E961.jpeg
    F2367D26-663B-45CF-8F76-7A799D65E961.jpeg
    158,2 KB · Görüntüleme: 71
  • 07CBB91F-8D8E-48F2-9D4B-4E1DF3749522.jpeg
    07CBB91F-8D8E-48F2-9D4B-4E1DF3749522.jpeg
    122,1 KB · Görüntüleme: 75
  • 404CE308-5405-4A06-A08E-9A1C2489FD17.jpeg
    404CE308-5405-4A06-A08E-9A1C2489FD17.jpeg
    121,7 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:

Damlalar

Türkiye tek yürek
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
1.016
Tepki
6.628
Puan
113
Konum
İstanbul
Evet arkadaşlar kahve sunumlarımızı değişik kahve türlerini burda paylaşalım. İçelim keyiflenelim :cay::huri:


Türk kahvesi

Türk kahvesi, daha çok önemli yere sahip'dan günümüze kadar gelmiş en eski hazırlama ve pişirme metotlarındandır. Kendine has tadı,,kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.




Araştırmacılar kahvenin 14. yüzyıl başlarında'dan tüm dünyaya yayıldığını, çıkış yerinin de adının etimolojisi de kahve ile benzerlik gösteren Güney Habeşistan'daki Kaffa yöresi olduğunu belirtmektedir.

Sadrazam'nın babası olan Osmanlı'nın valisi, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul'a getirdi. Yeni hazırlama yöntemi ile kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk kahvesi adını aldı. Tahtakale'den başlayarak şehre yayılan halk arasında yaygınlaşmasını sağladı.

Önceleri'nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek, bu yepyeni hazırlama ve pişirme yöntemiyle özgün tadına kavuşmuştur. Kahve ile Türkler sayesinde tanışan Avrupa; uzun yıllar kahveyi, Türk kahvesi olarak bu yöntemle hazırlayıp tüketmiş, ve kaynaklı, arap türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve tercihen kömür ateşinde ağır ağır, titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince öğütülür. Bir cezve yardımıyla su ve isteğe göre şeker ilave edilerek pişirilir, bir fincan kahveye iki çay kaşığı kahve atılır. Küçük fincanlarla servis yapılır. İçilmeden önce telvesinin dibe çökmesi için kısa bir süre beklenir. Su, sanıldığı gibi kahvenin sonunda değil; kahveyi içmeden önce içilmektedir. Ayrıca tüm dünyada ile en çok tüketilen kahve türüdür ki dünya genelinde hemen hemen her tür restoranın menüsünde bulunan iki kahveden biridir.

Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurmuş,mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı. Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu. Kısa sürede, gerek İstanbul'a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce'yı oradan da tüm dünyayı sardı.

2013 yılında Türk kahvesi kültürü ve geleneği,'nunlistesinde.
kahve sevdam yüzümden türk kahvesi makinesi aldım arzum marka mediamarketten bu kadar müşteri ilişkilerini umursamayan bi kurum görmedim 1.500 tl vermişim servise verin tamire diyorlar neyseki arzum kendi ürününün ardında duruyor zar zor kavga gürültü iade ettim .:cevapver: gözünü sevdiğim sinbo cezve ondan iyisi yok :puan:
 
OP
Bitterçikilata

Bitterçikilata

Hayat ne garip…
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
14.335
Tepki
67.167
Puan
113
Konum
Elit
kahve sevdam yüzümden türk kahvesi makinesi aldım arzum marka mediamarketten bu kadar müşteri ilişkilerini umursamayan bi kurum görmedim 1.500 tl vermişim servise verin tamire diyorlar neyseki arzum kendi ürününün ardında duruyor zar zor kavga gürültü iade ettim .:cevapver: gözünü sevdiğim sinbo cezve ondan iyisi yok :puan:
Yapma ya kötü olmuş :agla:
Bnm ki Arçelik telve Çok memnunum 6- 7 yıldır kullanıyorum
 

Seçilmiş

Güllerin savaşı
Katılım
19 Aralık 2022
Mesajlar
1.969
Tepki
12.755
Puan
113
Yaş
41
Konum
Kocaeli
Evet arkadaşlar kahve sunumlarımızı değişik kahve türlerini burda paylaşalım. İçelim keyiflenelim :cay::huri:


Türk kahvesi

Türk kahvesi, daha çok önemli yere sahip'dan günümüze kadar gelmiş en eski hazırlama ve pişirme metotlarındandır. Kendine has tadı,,kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.




Araştırmacılar kahvenin 14. yüzyıl başlarında'dan tüm dünyaya yayıldığını, çıkış yerinin de adının etimolojisi de kahve ile benzerlik gösteren Güney Habeşistan'daki Kaffa yöresi olduğunu belirtmektedir.

Sadrazam'nın babası olan Osmanlı'nın valisi, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul'a getirdi. Yeni hazırlama yöntemi ile kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk kahvesi adını aldı. Tahtakale'den başlayarak şehre yayılan halk arasında yaygınlaşmasını sağladı.

Önceleri'nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek, bu yepyeni hazırlama ve pişirme yöntemiyle özgün tadına kavuşmuştur. Kahve ile Türkler sayesinde tanışan Avrupa; uzun yıllar kahveyi, Türk kahvesi olarak bu yöntemle hazırlayıp tüketmiş, ve kaynaklı, arap türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve tercihen kömür ateşinde ağır ağır, titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince öğütülür. Bir cezve yardımıyla su ve isteğe göre şeker ilave edilerek pişirilir, bir fincan kahveye iki çay kaşığı kahve atılır. Küçük fincanlarla servis yapılır. İçilmeden önce telvesinin dibe çökmesi için kısa bir süre beklenir. Su, sanıldığı gibi kahvenin sonunda değil; kahveyi içmeden önce içilmektedir. Ayrıca tüm dünyada ile en çok tüketilen kahve türüdür ki dünya genelinde hemen hemen her tür restoranın menüsünde bulunan iki kahveden biridir.

Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurmuş,mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı. Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu. Kısa sürede, gerek İstanbul'a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce'yı oradan da tüm dünyayı sardı.

2013 yılında Türk kahvesi kültürü ve geleneği,'nunlistesinde.
Maşallah :nazar:kızçelerimiz pek bi maharetliler:asikk: hayırlı olsun bittom bol kahveli:kalp::kalp::kalp::kalp::kalp:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst