Kağıttan yaz türlüsü

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
3 Havuç

2 Kabak

1/2 kg İç Bezelye

200 gr Taze Fasulye

2 Dolmalık Yeşil Biber

2 Dolmalık Kırmızı Biber

3 Taze Soğan

1 Kuru Soğan

10 Kiraz Domates

1 Çay Bardağı Sıvıyağ

1 Kahve Fincanı Su

1 Çay Kaşığı Kekik

tuz, Karabiber Mutfak: Diger
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta
Havuçları temizleyip bir parmak kalınlığında dilimleyin. Kabakları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Bezelye tanelerini yıkayıp süzün. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp şeritler halinde kesin. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın.

Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Sırasıyla havuç, fasulye, bezelye, kabak, biber ve taze soğanları ekleyip kavurun. Su, tuz, karabiber ve kiraz domatesleri ilave edin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alın.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp pişirdiğiniz sebzeleri kalıba alın ve kekik serpin Üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kağıttan çıkarıp servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

afiyet olsun...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst