Kadınlar Artık Fitness Ceketiyle

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Kadınlar artık fitness ceketiyle işe, tenis kıyafetiyle gece kulübüne gidiyor

6453896.jpg



Tasarımcı Stella McCartney, artık spor ve performans ürünleri konusunda tam bir uzman. Tenis, fitness, yüzme, trambolin, ayırt etmeden her sporun tam da ihtiyacı olan ürünleri inanılmaz bir yaratıcılıkla tasarlıyor. Adidas by Stella McCartney 2009 ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtımı hafta içinde Londra’da yapıldı.

Bu yıl üçüncü yılını dolduran işbirliği tek kelime ile olgunluk çağında. Peki işin sırrı ne? Sırrın ismi Tracy Anderson. Madonna, Gwyneth Paltrow gibi isimlerin kişisel spor eğitmeni olan Anderson, Stella’ya bir sporcunun nelere ihtiyacı olduğu konusunda danışmanlık veriyor. Ne tezattır ki birbirinden teknolojik ürünleri kadınlar günlük hayatlarında da kullanıyor. Fitness ceketiyle işe, tenis elbisesiyle gece kulübüne gidiyor. Çünkü Stella spor ve modayı çok iyi birleştiriyor. Londra’da Stella McCartney, Tracy Anderson ve Adidas Spor Performans Bölümü Global Başkan Yardımcısı Bill Sweeney ile konuştuk.

Sporun modayı, modanın da sporu ne kadar etkilediğini biliyoruz. Bu etkileşim öyle bir noktaya geldi ki, spor kıyafet her yerde giyilir hale geldi, spor sahasına da göz kamaştırıcı kıyafetlerle çıkılmaya başlandı. Bu işi dünyada en iyi yapan insan da hiç şüphesiz, İngiliz moda tasarımcısı Stella McCartney.

Spor markası Adidas’ın Stella McCartney işbirliği 2005 ilkbahar-yaz sezonunda başladı. Markanın amacı Stella sayesinde mevcut koleksiyonlardan farklı, iddialı ve performansa yönelik tasarım ürünleri piyasaya çıkarmaktı. Stella McCartney tarzını Adidas için tasarladığı koleksiyonda da ortaya koydu. Stella’nın tarzı neydi? Soft renklerin arasından patlayan iddialı tonlar, doğal kumaşlar, feminen detaylar, hayvanlara ve çevreye saygılı olmayı ilke edinmiş bir duruş.

GECE ÇIKMAK DA BİR PERFORMANS İSTER

Londra’da ayaküstü konuşabildiğimiz Stella McCartney bütün istediğinin modern kadının ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi; bunu yaparken stil ve performansı asla birbirinden ayırmadığını ekledi. Spor yapmanın önemini ise şöyle özetledi: "Her gün yaşadığınız için şükredin. Hayattaki en büyük zenginliğinizin spor yapabilmek olduğunu unutmayın."

Stella 2009 ilkbahar-yaz koleksiyonunu tasarlarken Atlantik’teki yelken maceralarından, 20. yüzyıl başı İngiliz Edward dönemi tarzı jüpon ve geceliklerden esinlenmiş. Tenis elbiselerinin gece kulübüne giderken de giyilebileceğini söylüyorum. Bana katılıyor ve gece çıkmanın da bir performans işi olduğunu hatırlatıyor.

STELLA BELKİ ERKEKLER İÇİN DE TASARLAYACAK

Adidas’ın Stella ile olan kontratı 2010 yılına kadar. Adidas Spor Performans Bölümünün Global Başkan Yardımcısı Bill Sweeney bu kontratı uzatabildikleri kadar uzatmayı planladıklarını söylüyor. Hatta belki ilerleyen yıllarda Stella’nın erkekler için de bir şeyler tasarlayabileceğini müjdeliyor. Sweeney ilerleyen yıllarda Türkiye’de Stella koleksiyonunun daha iyi anlaşılacağını düşünüyor: ""Adidas by Stella McCartney markası her sene yüzde iki büyüyor. En iyi Japonya, İngiltere, Fransa ve Kore’de satılıyor. Türkiye ve Rusya gibi ülkeler gelecek vaat ediyor."

BABASI EFSANEVİ MÜZİSYEN ANNESİ ÖNCÜ VEJETARYEN

Stella McCartney (36) 1997’de Chloe’nin tasarım direktörü olduğunda, 20. yüzyılın en iyi şarkılarını yazmış olan Beatles üyesi babası Paul McCartney’in kızı olması nedeniyle torpil suçlamalarına maruz kaldı. Çok geçmeden bir halkla ilişkiler projesi olmadığını herkese kanıtladı. Chloe’ye taze bir hava getirdi ve koleksiyonları kabul gördü. Satışlar beş kadına fırladı. Stella, tıpkı vejetaryenliğin öncülüğünü yapan annesi Linda gibi bir doğa tutkunu. Kendi koleksiyonlarında da, Adidas için yaptığı tasarımlarda da gerçek deri kullanmıyor.

SICAK HAVADA SERİNLETEN SOĞUK HAVADA ISITAN CEKET

Adidas by Stella McCartney kış koleksiyonunda da tıpkı yaz gibi teknoloji ile stil birleşiyor. Koleksiyonda kullanılan kumaşlar su geçirmez ve koruyucu. Örneğin golf montlarının hepsi hava sıcakken serinletiyor, soğukken ısıtıyor. Dans koleksiyonunda karmaşık bağlama detayları öne çıkıyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst