Kadın-Erkek Kas Gelişimi

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Soru: Aynı egzersizleri yapmama rağmen neden benim kaslarım bir erkeğinki gibi gelişmiyor? Wondrwmnk

Cevap: Hormonlar… Kadınların kas geliştirmek ve büyütmek için gereken hormonları çok azdır. Bu yüzden bütün nüfuslarda(Xena gezegeninin sakinleri hariç)erkekler bayanlardan daha uzun ve kaslıdırlar. Bu yüzden kadınlar bana gelip kaslı olmaktan korktuklarını söylediklerinde merak edilecek bir şey olmadığını çünkü böyle bir şeyin zaten olamayacağını anlatıyorum. Erkekler bu hormonlara fazlasıyla sahip. Bu yüzden kadın ve erkek atletlerin birbirlerinden haksız yere daha avantajlı olmak için steroids gibi hormonlar kullandıklarını görüyoruz.

Birkaç sene önce kadın ve erkek tenis oyuncularıyla yapılan bir araştırmayı okumuştum, buna göre yarışların her seviyesinde – çocuk, üniversiteli ve profesyonel- bütün şampiyonların sistemlerinde doğal olarak yüksek dozda “erkek” hormonu testosteron olduğu belirlenmiş.Bu Martina Navratilova gibi büyük bir şampiyonun çok yüksek seviyede kondisyonu olmasını ve kadınlar tenis turnuvasında nasıl hüküm sürdüğünü açıklayabilir.Hiçbir ilaç almadı , kestirme yol kullanmadı ama doğal olarak testosteron hormonunun yüksek olmasından yararlandı ve bu da onun yapması gereken iş için gereken hızını ve gücünü sürdürdü. Onun başarısı diğer kadın oyuncuların kondisyonlarının standardını yükseltti ve bunu bilmeden önce herkes daha güçlü ve formda olmak için çalışıyordu.

Bayanlar bazı sporlarda büyük ve kaslı olmamanın ve daha yüksek oranda vücut yağları olmasının avantajını yaşıyorlar. Daha hafif kemikler, daha küçük kaslar ve daha fazla yağ bayanları yüzdürücülüğün öne çıktığı yüzme sporuna daha uygun kılıyor. Fazla vücut yağı, koşu, bisiklete binme, yüzme ve yürüme gibi dayanıklılık süreçlerinde yakacak daha fazla yakıt olması demektir. Daha küçük tendonlar ve ligamenler ve daha az şişkin kaslar esneklik için daha büyük bir potansiyel sağlıyor. Bu jimnastik ve dağa tırmanmak gibi esnekliğin ön planda olduğu sporlarda avantaj oluyor.

alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst