Kadayıflı Tavuk Göğsü-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kadayifli_tavuk_gogsu.jpg


Tavuk Göğsü için:
1 litre süt
125 gr.margarin
1 su bardağı un
5. 1 kaşık nişasta
6. 1,25 su bardağı süt
7. 1 adet damla sakızlı falım
8. 1 paket sade kremşanti
üstü için;

250 gr yaş kadayıf
100 gr margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
ilk önce yaş kadayıfları elimizle parçalayıp açıyoruz.yağı teflon tencere koyup eritiyoruz.eridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp üstüne şekeri ilave ediyrz.kadayıflar altın rengini alana kadar ara ara karıştıyrz en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
tavuk göğsü içinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.sütümüzü ekleyip karıştıyruz hızlı hızlı.unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatım içine kremşantimizi döküp mikserle 5 dk. karıştıyrz.
borcamızın altına kadayıfımızın yerisini eşit şekilde seriyrz üzerine tavuk göğsümüzü döküp tekrar kadayıfla kapatıyoruz.donması için buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst