Kadayıf Dolması (Sadiye´den)

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.320
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Kadayıf Dolması

Bu tatliyi cok merak ediyordum.
Usta ellerden yemek kismet olmadi daha.
Ben de en iyisi kendim bi deneyeyim dedim ve kollari sivadim. :)
Ilk denemem bana göre fena olmadi ben zaten kadayif tatlisini cok severim.
Becerip beceremeyecegimden emin olamadigim icin ben malzemeleri az kullandim.


Malzemeler:
250 gr. kadayif
1 su bardagindan az ceviz ici

Disi icin:
2 Yumurta

Kizartmak icin:
Sivi yag

Serbeti icin:
2 Su bardagi su
2 Su bardagi seker
Bir iki damla limon suyu

Yapilisi:
Serbetimizi 10 dakika kadar kaynatiyoruz ve sogumaya birakiyoruz.

Kadayifi actiriyoruz ve avucumuzun büyüklügünde parcalar hazirliyoruz.

Bir kapta yumurtayi cirpiyoruz ve sardigimiz kadayif dolmalarini fazla olmamakla birlikte yumurtaya buluyoruz ve kizgin yagda kizarana kadar pisiriyoruz.

Pisen kadayiflarimizi soguk serbete koyuyoruz. Serbetini cekince serbetten cikariyoruz.
Fazla durmasina gerek yok.
Ister soguk ister sicak yeniyormus ben ikisinide denedim dogru. :)

attachment.php

IMG_1488.JPG
IMG_1480.jpg
IMG_1482.jpg
IMG_1489.JPG
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.596
Tepki
4.990
Puan
113
Yaş
46
Konum
İstanbul
çok güzel muhteşem görünüyor aşama aşama da anlatmışsın ellerine kollarnı emeğine yüreğine sağlık:istebu::sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst