Kadayıf Dolması
Bu tatliyi cok merak ediyordum.
Usta ellerden yemek kismet olmadi daha.
Ben de en iyisi kendim bi deneyeyim dedim ve kollari sivadim.
Ilk denemem bana göre fena olmadi ben zaten kadayif tatlisini cok severim.
Becerip beceremeyecegimden emin olamadigim icin ben malzemeleri az kullandim.
Malzemeler:
250 gr. kadayif
1 su bardagindan az ceviz ici
Disi icin:
2 Yumurta
Kizartmak icin:
Sivi yag
Serbeti icin:
2 Su bardagi su
2 Su bardagi seker
Bir iki damla limon suyu
Yapilisi:
Serbetimizi 10 dakika kadar kaynatiyoruz ve sogumaya birakiyoruz.
Kadayifi actiriyoruz ve avucumuzun büyüklügünde parcalar hazirliyoruz.
Bir kapta yumurtayi cirpiyoruz ve sardigimiz kadayif dolmalarini fazla olmamakla birlikte yumurtaya buluyoruz ve kizgin yagda kizarana kadar pisiriyoruz.
Pisen kadayiflarimizi soguk serbete koyuyoruz. Serbetini cekince serbetten cikariyoruz.
Fazla durmasina gerek yok.
Ister soguk ister sicak yeniyormus ben ikisinide denedim dogru.


Bu tatliyi cok merak ediyordum.
Usta ellerden yemek kismet olmadi daha.
Ben de en iyisi kendim bi deneyeyim dedim ve kollari sivadim.
Ilk denemem bana göre fena olmadi ben zaten kadayif tatlisini cok severim.
Becerip beceremeyecegimden emin olamadigim icin ben malzemeleri az kullandim.
Malzemeler:
250 gr. kadayif
1 su bardagindan az ceviz ici
Disi icin:
2 Yumurta
Kizartmak icin:
Sivi yag
Serbeti icin:
2 Su bardagi su
2 Su bardagi seker
Bir iki damla limon suyu
Yapilisi:
Serbetimizi 10 dakika kadar kaynatiyoruz ve sogumaya birakiyoruz.
Kadayifi actiriyoruz ve avucumuzun büyüklügünde parcalar hazirliyoruz.
Bir kapta yumurtayi cirpiyoruz ve sardigimiz kadayif dolmalarini fazla olmamakla birlikte yumurtaya buluyoruz ve kizgin yagda kizarana kadar pisiriyoruz.
Pisen kadayiflarimizi soguk serbete koyuyoruz. Serbetini cekince serbetten cikariyoruz.
Fazla durmasina gerek yok.
Ister soguk ister sicak yeniyormus ben ikisinide denedim dogru.
Moderatörün son düzenlenenleri: