Kadayıf Dolması
Bu Erzurum yöresine ait bir tatlı ancak sarılma şekli tamamen Kayseri yöresine ait oldu:gul:eşim yapar ve bizde afiyetle yeriz:catalbicak:
Malzemeler:
İstenilen miktara göre kadayıf (kadayıflar parçalanmamış olursa sarılması daha kolay olucaktır)
7-8 adet yumurta
Kırılmış ceviz içi.
Şerbet için:
4 bardak şeker
5 bardak su
yarım limon
Yapılışı:
Tel kadayıflar çok büüyk olmayacak şekilde muntazam bir şekilde serilir içersine bol ceviz konulup,çırpılmış yumurta yardımı ile sarılır.
Sarılan sarma kadayıflar kızgın yağda kızarana denk ,bol yağda kızartılır ve biraz dinlendikten sonra kaynatılmış şerbet içine atılır.
Afiyet Olsun..
Moderatörün son düzenlenenleri: