Kaburga kuru fasulye

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
70
Konum
almanya
KABURGA KURU FASULYE:
Malzemeler:
500 gr kuru fasulye 1 kg kuzu kaburga 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet soğan 1 çorba kaşığı salça Tuz, biber, maydanoz
:catalbicak:Hazırlanışı:
Bakliyat ıslatma: 1- Bir gün önceden, fasulye ayıklanıp yıkanır ve bol soğuk suyla ıslatılır. Bakliyat balanşi etme: 1- Süzülüp yıkandıktan sonra üzerini iki parmak geçene kadar soğuk su doldurulup ocağa konur ve bir taşım kaynatılıp süzülür. Bakliyat pişirme: 1- Süzgeçteki blanşi (şok haşlama) edilmiş fasulyelerin üzerine soğuk su tutulup tekrar tencereye konur ve üzerini 3 parmak geçene kadar soğuk su doldurulup ocağa konur. 2- Kaynamaya başlarken ateşi kısılıp kapağı, kapalı şekilde, yavaş yavaş kaynatılarak 40 ile 60 dk arası pişirilir. 3- Fasulye pişe dursun. Eti pişirme: 1- Kızgın az sıvı yağla etler 4-5 dk kavrulurken yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve 3-4 dk daha kavrulur. 2- Salçası ilave edilip 1 dk daha karıştırdıktan sonra 1,4 litre (7 su bardağı) su ve tuz eklenip, kapağı kapalı olarak, yavaş yavaş 40 ile 60 dk arası pişirilir. Yemeği tamamlama: 1- Pişmek üzere olan fasulyeler süzülüp pişmek üzere olan etlerin içine eklenir. 2- Fasulyeyle et, birlikte, 15-25 dk daha yavaş yavaş kaynatılarak pişmesi tamamlanır.
:catalbicak::catalbicak:
 
B

başak

Misafir
acıkmıştımzaten üşeniyordum canım iyi oldu bu yemek tarifi valla emrgine saglık canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst