
Kabızlığa karşı koruyucu kek (Ender Saraç)
1 çorba kaşığı keten tohumu
1 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı tarçın
7 adet kuru mürdüm eriği
2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı süt
½ cay bardağı zeytinyağı
3 yumurta
1 pkt kabartma tozu
2 çorba kaşığı esmer şeker
Hazırlanışı
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayrın. Beyazını köpürtün. Sarısına şeker ekleyin ve eriyene kadar çırpın. Bu harç krema kıvamına gelecektir. Karışıma önce un, sonra süt ekleyin. Yumurta beyazı hariç diğer malzemeleri de içinde karıştırın ve yarı koyu akışkan bir hamur elde edin. En son yumurta beyazı ile harcı, yavaşça alttan üste doğru karıştırın. Hafif yağlanmış kek kalıbına harcımızı dökerek 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Alıntıdır...