Kabak Tatlısı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1859_198.jpg

Kabak Tatlısı

Malzemeler : 1 kg. tatlı kabağı 2 bardak toz şeker 1/2 bardak ceviz içi

Tarif Hazırlanışı : Kabağı 7-8 cm. uzunlukta 1,5-2 cm. kalınlıkta dilimlere doğrayıp kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Kabağın yarısına gelecek kadar su koyun ve orta hararette bir ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tahmini 1/2 bardak su kalınca, toz şekeri serperek ilave edin. Buğusu ile şeker eridikten sonra tepsinin kapağını açın. Şeker hafif koyulaşınca ateşten alarak soğumaya bırakın. Servis tabağına koyduktan sonra üzerine ceviz içini serpip servis yapın.
ekolay
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
illa yılbaşında yapılıp yenecek diye bişey yok her zaman yapıp yemek lazım olsada yesem biede bol ceviz üstüne
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben geçen gün az birşey reçelini yapmaya karar verdim piştikten sonra bir anda vazgeçip onu çatalla ezdim :ne: kurabiye mi yapsam ne etsem diye düşündükten sonra kurabiye içine koymaktan da vazgeçip az şekerli pastacı kreması yaptım kaseye önce onu sonra ezilmiş kabak tatlısını koydum ceviz ve hindistancevizi serptim değişik hoş birşey oldu...
 

ravza

Aktif Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
253
Tepki
181
Puan
43
Konum
ÇANAKKALE
:catalbicak:Kabağı pişirdim ezmesi kreması kaldı bekliyemiyecem galiba şimdi yiyecem:catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst