Kabak Cipsi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
kabak-cipsi-tarifi-1-720x450.png


MALZEMELER

4 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı deniz tuzu
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
15 DAKİKA

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz kuru baharatları ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Kabak cipsini hazırladığınız yoğurt sos ile ikram edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkayıp, kuruladığınız kabakları olabildiğince ince zar gibi halka halka dilimleyin. Gerekirse özel bir rende ya da aparat kullanın.

Aynı zamanda eşit olarak pişmeleri ve içlerindeki suyu bırakmaları için kabakların fırın tepsisinde üst üste gelmemesi çok önemli.

Bunun için iki adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Kabak dilimlerini tek sıra olacak şekilde dizin.

Üzerlerine bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Toz parmesan serpiştirin. Deniz tuzu ve kırmızı toz biber ekleyin.

Kabak dilimlerini elinizle harmanlayarak tekrar tek sıra halinde fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Kalorisi çok daha düşük olan kabak cipsini, sevimli bir atıştırmalık olarak arzu ettiğiniz her yerde ve saatte tüketin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst