Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Kabak Cipsi

Konu, 'Sebze yemekleri' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    MALZEMELER

    4 adet orta boy kabak
    2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 çay kaşığı deniz tuzu
    1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

    KAÇ KİŞİLİK?
    4 KİŞİLİK

    HAZIRLAMA SÜRESİ
    10 DAKİKA

    PİŞİRME SÜRESİ
    15 DAKİKA

    Pişirme önerisi:

    Arzu ettiğiniz kuru baharatları ekleyebilirsiniz.

    Servis önerisi:

    Kabak cipsini hazırladığınız yoğurt sos ile ikram edebilirsiniz.

    NASIL YAPILIR?

    Bol suda yıkayıp, kuruladığınız kabakları olabildiğince ince zar gibi halka halka dilimleyin. Gerekirse özel bir rende ya da aparat kullanın.

    Aynı zamanda eşit olarak pişmeleri ve içlerindeki suyu bırakmaları için kabakların fırın tepsisinde üst üste gelmemesi çok önemli.

    Bunun için iki adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Kabak dilimlerini tek sıra olacak şekilde dizin.

    Üzerlerine bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Toz parmesan serpiştirin. Deniz tuzu ve kırmızı toz biber ekleyin.

    Kabak dilimlerini elinizle harmanlayarak tekrar tek sıra halinde fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

    Kalorisi çok daha düşük olan kabak cipsini, sevimli bir atıştırmalık olarak arzu ettiğiniz her yerde ve saatte tüketin. Sevdiklerinizle paylaşın.
     
    zuzu44 bunu beğendi.