Kabak Bayıldı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
Kabak-Bayildi.jpg


Kabak Bayıldı

Yarım su bardağı zeytinyağı
4 Adet kabak
4 Diş sarımsak
4 Adet domates
4 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz,
karabiber,
Tozşeker

Kabak Bayildi Kabak Bayıldı

Kabak Bayıldı tarifi

# Soğanları ayıklayıp, yarım ay şeklinde ince ince kıyın.
# Sarımsakları ayıklayıp, incecik kıyın.
# Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin.
# Kabukalarını soymadan ikiye bölün.
# Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun.
# Tekrar yıkayın ve süzün.
# Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
# Tüm malzemeyi tuz, tozşeker ve karabiber ile tatlandırıp, karıştırın.
# Geniş yüzeyli bir tencereye kabakları dizin.
# Her kabak diliminin üzerine hazırladığınız içten eşit miktarda koyun.
# Artanı kabakların kenarına dağıtın.
# Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika pişirin.
# Daha sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Alıntı
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Ah bu nasıl lezzetli olur kimbilir.Denemek isterim kesinlikle.Bişey dikkatimi çekti.Kabakları ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun diyor ama resimdeki sanki bütün bir kabağın içi oyulmuş gibi görünüyor.Sonradan üstüstemi koydu acaba :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst