İzmir Köfte

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
160.jpg


MALZEMELER:

Köfte için Malzeme Listesi:
500 gr kıyma
1 baş soğan rende.
3 dilim ekmek içi (ben normal büyüklükteki tost ekmeklerini rondodan geçirerek kullanıyorum)
1 yumurtanın sarısı
yarım çay bardağı zeytinyağı (Özellikle kıymanız yağsız ise köfte malzemelerinizin içine yağ ilave etmenizi öneririm)
yarım çay kaşığı kimyon
tuz, karabiber, kırmızı biber, maydonoz.
isteğe bağlı olarak ince rendelenmiş 1-2 diş sarımsak kullanabilirsiniz.
Tüm malzemeler genişçe bir kapta yoğurun. İnce uzun parmak kalınlığında köfteler hazırlayın.
3 adet orta büyüklükte patates
3 adet orta büyüklükte kabuğu soyulmuş ve kare doğranmış domates
3-4 adet çarliston biber
1 su bardağı su
kızartmak için yağ
tuz, 1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI:

Kızartmalık yağı tavaya koyun, ocağa alın.Hazırladığınız patatesleri (soyup , karpuz dilimi gibi veya halka halka dilimleyin ) yağda kızartın. Daha sonra aynı yağ içinde köfteleri arkalı önlü kızartın. Kızartılmış patatesleri ve köfteleri genişçe bir fırın tepsisine alın. Biberleri yukardan aşağı 4 e bölün ve onları da kızartın. Köfte ve patateslerin aralarına yerleştirin. Tavanızda 2-3 yemek kaşığı kadar yağ kalacak şekilde yağı dökün, kalan yağın içine salça ile birlikte doğradığınız domatesleri atın 1-2 dakika karıştırın ve bir su bardağı suyu koyun. Su kaynayınca domatesli sosunuzu köftelerin üzerine dağıtarak dökün. 200 derecede ıstılmış fırında yarım saat pişirin.Sulu malzemeniz kıvamlı bir hale gelmiş olacak..

Yanında pilav ve cacık ile gerçekten de güzel bir öğün oluyor...

Afiyet olsun...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst