incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
Bir fincan kahve için;

Hazırlanması:
Püf noktaları:
ALINTI

Bir fincan kahve için;
- Bir tatlı kaşığı (7–8 gram) Türk kahvesi
- Bir fincan su
- Şeker (az şekerli için;1 küp (2–3 gr), orta için; 1,5 küp (4–5 gr) veya şekerli için; 3 küp (8–9 gr) şeker kullanılmalıdır.)

Hazırlanması:
- Ateşe koymadan cezveye önce kahve ve şeker, sonra bir fincan soğuk su ilave edilir ve iyice karıştırılır.
- Cezve kısık ateşin üzerine konulur.
- İlk kabarmada oluşan köpük cezveden kaşıkla alınıp fincana boşaltılır.
- Cezve tekrar ateşe konulur ve tam kaynamak üzereyken ateşten alınıp yarısı kadarı fincana boşaltılır.
- Kahve üçüncü kez ateşe konur ve yine tam kaynamak üzereyken ateşten alınıp tamamı fincana konur.
Püf noktaları:
- Kahve hazırlanmadan ne kadar önce öğütülürse, o kadar tazeliğini korur.
- 1 lokum ve bir bardak su ile birlikte ikram edilir.
- Kahveyi kaynatmamaya özen gösterin, çünkü kahvenin istenmeyen bir acılık ve su tadı almasına neden olur.
- Türk kahvesi 3 kez kaynatılır. İlk kaynamadan sonra alınan kısım kahvenin köpük kısmıdır. İkinci kaynatmadan kahvenin tatlı, dolgun tadı elde edilir ve üçüncü kaynama ise kahveye acı tadını almasını sağlar.
ALINTI
