İyi bir Türk kahvesi nasıl hazırlanır?

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:
Bir fincan kahve için;

  • Bir tatlı kaşığı (7–8 gram) Türk kahvesi
  • Bir fincan su
  • Şeker (az şekerli için;1 küp (2–3 gr), orta için; 1,5 küp (4–5 gr) veya şekerli için; 3 küp (8–9 gr) şeker kullanılmalıdır.)
kahve1.jpg




Hazırlanması:

  • Ateşe koymadan cezveye önce kahve ve şeker, sonra bir fincan soğuk su ilave edilir ve iyice karıştırılır.
  • Cezve kısık ateşin üzerine konulur.
  • İlk kabarmada oluşan köpük cezveden kaşıkla alınıp fincana boşaltılır.
  • Cezve tekrar ateşe konulur ve tam kaynamak üzereyken ateşten alınıp yarısı kadarı fincana boşaltılır.
  • Kahve üçüncü kez ateşe konur ve yine tam kaynamak üzereyken ateşten alınıp tamamı fincana konur.

Püf noktaları:
  • Kahve hazırlanmadan ne kadar önce öğütülürse, o kadar tazeliğini korur.
  • 1 lokum ve bir bardak su ile birlikte ikram edilir.
  • Kahveyi kaynatmamaya özen gösterin, çünkü kahvenin istenmeyen bir acılık ve su tadı almasına neden olur.
  • Türk kahvesi 3 kez kaynatılır. İlk kaynamadan sonra alınan kısım kahvenin köpük kısmıdır. İkinci kaynatmadan kahvenin tatlı, dolgun tadı elde edilir ve üçüncü kaynama ise kahveye acı tadını almasını sağlar.

ALINTI
kahve.jpg
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Valla soylemesı ayıp resımdekınden de guzelkahve yaparım...

Bır rahmetlı komsu teyze vardı benım kahveme "Ayı bassa göçmez" derdi:fisfis:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler canım :hhhhhh:

Kahvenin de payı çok fazla bence. Güzel bir kahve ise kahve de güzel olur :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst