İstifa Mektubu Nasıl Yazılır?

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
İstifa Mektubu Nasıl Yazılır?

Calistiginiz sirketten ayrilma isteginizi direkt bagli oldugunuz amirinize sozlu olarak iletebilirsiniz. Ancak hem yoneticinize hem de insan kaynaklari bolumune yazili bir istifa mektubu vermekte fayda var.

• Istifa mektubunu kisa tutun; bilmeleri gerekmeyen detaylara girmeyin; ailevi durum odemek zorunda oldugunuz borclar/ senetler gibi detaylara girmeyin
• Olumlu bir dille yazin; karsi tarafi elestirmeyin
• Ayrilis amacinizi isi birakacaginiz tarihi belirtin
• Sayet karariniz kesin degilse sirketin size verecegi bir karsi teklif olmasi durumunda ne yapacaginizi dusunun. Maasiniz artarsa kalacak misiniz? ( cevap evetse bundan sonra size hep supheli bir gozle bakacaklarini her an gitmeye hazir bir potansiyel istifaci imaji yaratacaginizi unutmayin)

Ayrilmadan once sizden pozisyonunuza yeni gelecek kisiye isi devretmenizi isteyebilirler. Ne kadar kalabileceginizi yeni isinize baslangic tarihini belirtin. Istifa mektubunuzu yazmadan once Is Kanunu'nun ilgili maddesine bakin ihbar suresini kontrol edin.

Ornek Istifa Mektubu

Sayin……(amiriniz/ insan kaynaklari yoneticisi)

….yilindan bu yana calistigim ABC sirketinden ozel sebeplerden ayrilmak istiyorum. Gerekli gorulurse sorumluluklarimi devretmek uzere iki hafta daha mevcut isimde devam edebilirim. Bu kurumda edindigim deneyim ve is iliskilerinin bana katkilari icin sizlere tesekkur ediyor ayrilmadan once yapmam gerekenlerle ilgili bana bilgi vermenizi rica ediyorum.

Saygilarimla
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst