iş'te Kadın Duyarlılığı

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Arkadaşlar lütfen bu haberi okuyup bayanların neler çektiklerini görün ve bir bayan patronun takdir edilmesi gereken yaklaşımını okuyun


HAVA YOLU ŞİRKETİNDEKİ TACİZİ KADIN PATRON AFFETMEDİ
Kadın patron tacizi affetmedi

Özel hava yolu şirketi kurup eski KTHY’nin genel müdürü Sadettin Gezmek’i genel müdür yapan Bahtışen Tunca, dört kadın personelinin "Sadettin Bey bizi sürekli taciz ediyor" dilekçesi üzerine genel müdürü işten atıp, taciz şikayetini de savcılığa bildirdi.

ABD’de yaşayan ve Türkiye’de özel havayolu şirketi Tunca Havacılık A.Ş.’yi (Best Air) kuran Bahtışen Tunca, şirketinin genel müdürünü ’Kadın personele cinsel taciz’ suçlamasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti. Best Air’i kurup, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) eski genel müdürü Saadettin Gezmek’i şirketine yönetim kurulu başkan vekili ve genel müdür yapan Bahtışen Tunca, 4 kadın personelinin yazılı olarak kendisine "Sadettin Bey bizi sürekli taciz ediyor" diye başvurması üzerine Gezmek’i, Çalışma Yasası’nın 17’inci Maddesi’ne dayanarak işten çıkardı. Ardından da kendisi, bazı şirket yöneticileri ve şikayetçi kadın çalışanlarıyla soluğu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda aldı. Bahtışen Tunca, "Hiçbir iş yerinde cinsel taciz cezasız kalmamalı. Bazı şirketler bu tür olayları ’kol kırılır yen içinde kalır’ düşüncesiyle savcılığa taşımıyorlar. Ben bunun yanlış olduğunu söylüyorum. Saadettin Bey yargılanmalı ve işlediği suçun cezasını çekmeli" dedi. Tunca, Saadettin Gezmek’in, Ceza Kanunu’nun cinsel taciz başlıklı 105’inci maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi.

KANDIRDI VE TACİZ ETTİ:

Bahtışen Tunca, Saadettin Gezmek’in birçok konuda da yanlış beyanda bulunduğunu ve kendilerini kandırdığını belirttiği şikayet dilekçesinde şu ifadelere verdi: "Sivil Havcılık Genel Müdürlüğü denetim ve kontrolleri dahil olmak üzere pek çok konuda yönetim kuruluna gerçeğe aykırı beyanlarda bulunması sebebi ile şirketin çalışmalarını aksatmıştır. Bir Genel Müdür’den beklenmeyecek hal ve hareketlerde bulunmuş, hiyerarşik konumunun da etkisiyle çalışanlara yönelik sarkıntılık, laf atma ve cinsel taciz eylemlerinde bulunmuştur. Şirket çalışanları, sanığın ısrarcı tutumu üzerine kendi kişisel çabaları ile tacize son veremeyeceklerini anlamışlar ve sanığın kendilerine olan tutumlarını ayrıntılı bir şekilde anlatan şikayet dilekçesi ile Tunca Havacılık A.Ş. Yönetim kurulu Başkanlığı’na bildirip çözüm istemişlerdir."

Taciz dilekçesinde neler var

KTHY’de ilişkiler çok sıcaktı iç çamaşırlarını bile görürdüm

BEST Hava Yolları’nın kadın çalışanlarından birinin şikayet dilekçesinde Sadettin Gezmek’in kendisine söyledikleri şöyle anlatılıyor: "En son 15.06 2006’da öğleden sonra odama gelip masamda duran bir kağıda ’2 expresso’ yazıp kaş göz işaretiyle odasına getirmemi istemişti. Odasına kahveyle gittiğimde ’misafiriniz var sanmıştım’ deyip kahveleri bıraktım. Benim için olduğunu, oturup sohbet edeceğimizi, ona ilgi göstermediğimi, çok resmi davrandığımı söyleyerek, yine özel hayatımla ilgili sorular sormuş; kendisinin KTHY’deyken kabin ekipleri ve kabin hizmetleri müdürüyle çok samimi ilişkiler içinde bulunduğunu hatta iç çamaşırı bile aldığında kendisine gösterildiğini burada bu sıcak ilişkileri bulamadığını ifade etmiştir. Görev atama yazımı imzalatmak üzere götürdüğümde kalemin yazmadığını, yazması için benim ne yapmam gerektiğini bildiğimi ifade etmiş, bilmediğimi ne demek istediğini anlamadığımı söyleyince de ’sen bilirsin, bilirsin. Sen feleğin çemberinden geçmişsin’ diyerek yazıyı imzalamıştır."

Seni görünce gözüm gönlüm açılıyor, evine davet et

BİR başka kadın çalışan da şikayet dilekçesinde, Sadettin Gezmek’in kendisine ’uygunsuz fıkralar anlatıp; Kıbrıs’ta hosteslerle olan diyaloglarını ve özel ilişkilerini, karısının bunları duyduğunu ve bu nedenle sıkıntılar yaşadığını anlattığını’ belirtti. Kadın çalışan dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Erkek arkadaşım olup olmadığını, boş zamanlarımı nasıl değerlendirdiğimi soruyordu. Ben ise işlerle ilgili sorular sorarak konuyu değiştirmeye çalışıyordum. Bana sürekli kendisinin gözbebeği olduğumu, beni görünce gözünün gönlünün açıldığını, tüm sıkıntılarının dağıldığını söylüyordu. Defalarca kendisini yemeğe, kahve içmeye davet ettirmeye çalıştı. Beni öğle yemeklerinde cep telefonumdan arayıp yemeğe davet ediyordu. Ben de kabin hizmetleri kadrosu ile program yaptığımı, onlarla çıkacağımı söyleyince ’Pekiii...’ diye telefonu kapatıyor ve gün içinde ofisteyken telefonuma defalarca cevapsız çağrı bırakıyordu. Bu da odama gel anlamına geliyormuş."

Tacizinden işe gitmedim 20 cevapsız çağrı yaptı

SAADETTİN Gezmek’in kadın çalışanlara taciziyle ilgili ifadelerde bir başka taciz iddiası da şöyle anlatılıyor: "Saat 19.00-20.00 arasında cep telefonumdan aradı ve nerede olduğumu sordu, ben de mesai bittiği için çıktığımı söyledim. Bana geri dönmem gerektiğini, geç saate kadar birlikte çalışacağımızı ertesi güne yetiştirilmesi gereken yazılar olduğunu söyledi. Ben de B. Hanım’a bilgi verip gelebileceğimi söyledim. Bana ’ona söyleme o gelmesin sen gel ben seni eve de bırakırım’ dedi. Sabah erkenden gelip evrakı yazabileceğimi söylediğimde bana, ’hayır burada olman ve beraber yazmamız gerekiyor’ dedi. Ertesi sabah 07.30’da B. Hanım ile birlikte ofise gittik ancak kendisi saat 09.30’da geldi. Bana ’akşam seni çok üzdüm, affettirmek için seni akşam yemeğe götüreceğim. Bu yemek çok özel olacak, sadece ikimiz olacağız’ dedi. Ben ’böyle bir şeye gerek olmadığını söyledim. Ertesi günlerde ofise gitmemeye B. Hanım’la birlikte karar verdik. Ertesi gün evdeyken Saadettin Bey cep telefonumdan çok kez en az 20 defa cevapsız çağrı yaptı.
 
OP
rüzgar gülü

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Amin inşaalah arkadaşlar.... adama bak ya.. terbiyesiz sapık herif :alsana::alsana:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst