Istanbul Piknik Alanları

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul



MİHRABAD PİKNİK YERİ


Kanlıca’nın hemen üstünde yıllardır var olan Mihrabad piknik yeri, İstanbul Boğazı’na hakim bir tepede. Burada muhteşem bir boğaz manzarası eşliğinde piknik yapabilirsiniz.

Nasıl gidilir?
Mihrabad piknik alanına Kanlıca tarafından sahil üzerinden ulaşılabileceği gibi, TEM bağlantı yolu Kavacık-Tekke tarafından da ulaşılabilir.

IRMAK PİKNİK YERİ



Küçük bir ırmak kenarında yükselen ağaçların arasında, ormanda piknik yapmayı sevenler için ideal bir yer. Tahta masaları ve her türlü piknik eğlencesine uygun düzgün alanları var.

Nasıl gidilir?
Maslak-Bahçeköy girişindeki işaretle sola dönülür. 4 kilometre sonra yolun sağında giriş tabelasını görebilirsiniz.

TAŞDELEN PİKNİK YERİ


Ağaçlarla kaplı, orman içinde çeşmelerden akan Taşdelen Suyu ile nezih bir piknik alanı. Kendi sofranızı kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, restoran ve büfeden de yararlanabilirsiniz.

Nasıl gidilir?
Üsküdar-Şile TEM yolu üzerinden girilen Taşdelen’in merkezinden 1 kilometre uzaklıkta.

ÇİLİNGOZ PİKNİK YERİ


Karadeniz kıyısında uzun bir kumsalda kayalıkların arasından denize ulaşan bir dere ve yemyeşil bir manzara... Deniz kenarı piknikleri için ideal.

Nasıl gidilir?
Çatalca-Saray yolu üzerindeki Binkılıç Beldesi’nden çıktıktan sonra sağa dönerek, 17 kilometrelik orman içi yolunu kullanabilirsiniz.

MARMARACIK PİKNİK YERİ


Karadeniz’in küçük bir koy içine uzandığı Marmaracık, isterseniz piknik, isterseniz balık tutup yüzmek için gidilebilecek nadir yerlerden. Şehre yakın ve sessiz bu doğa harikası mekanda kamp yerleri, kır kahvesi ve hatta mini golf sahası bile var.

Nasıl gidilir?
Sarıyer’den ilerleyip Rumeli Kavağı’na gidilir. Sol tarafta, sahili takip eden yolu sonuna kadar izleyin.

DİLBURNU PİKNİK YERİ


Büyükada’daki Dilburnu’nda piknik, plaj, yürüyüş ve yelken gibi aktivitelerden birini seçebilirsiniz. Pikniğinizi uzun tutmaya bakın, güneşin batışını Dilburnu’nda izleyin.

Nasıl gidilir?
Sirkeci, Kabataş, Kadıköy, Bostancı ve Kartal’dan kalkan Adalar vapuruna binmeniz yeterli

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst